clanek-1
  • Rozhovory

  • 08.08.2013

Tomaš Berger: Proti Slavii už branka padne

Zazářil v utkání proti Olomouci a s Teplicemi mohl skórovat, nepovedlo se. "Mohli jsme mít aspoň o jeden bod víc, " posmutněle sumarizuje bilanci tří kol. Ale v utkání se Slavií věří, že gól po čtyřech bezbrankových duelech, konečně padne.

Máte za sebou tři kola, získali jste čtyři body a nacházíte se na průběžném 5. - 7. místě, vládne s tím v kabině spokojenost?

Spíš nespokojení, protože kdyby jsme zvládli první zápas se Znojmem, mohli jsme mít šest bodů a to by bylo fantastický. Zase je pravda, že kdyby jsme se Znojmem vyhráli, nemuseli jsme vyhrát s Olomoucí, protože by nám chyběla motivace z předešlého neúspěchu. Každopádně takovýhle bodový výsledek máme myslím každý rok. Ale je to škoda, i ty Teplice jsme mohli uhrát lépe.

Se Zbyňkem Pospěchem jste proti Olomouci byli nejvíce vidět, trénujete nějak spolu, působili jste sehraně.
Ne, to vůbec, snažíme se hrát rychle nahoru, přes křídla a z toho to vyplynulo. Hlavně to utkání jsme hráli všichni výborně, Gedy (Patrik Gedeon,  pozn. redakce) mi tam parádně přihrál, jednou Mára (Marek Hlinka,  pozn. redakce), nebyli jsme tam sami dva.

Co říkali doma, bavíte se s tátou o fotbale?
Táta snad na Olomouci byl. Vlastně ne, ale snaží se chodit pravidelně. A bavíme se spíš ve stručnosti. Že by mi dával nějaké rady, tak to ne. Po Olomouci chválil, že jsme hráli dobře, ale do větší diskuze se nepouštíme. 

Ty jsi hrál i tenis, nechybí ti? 
Ani ne. Když jsme bydleli ve Švýcarsku, tak jsem hrál tenis do 14 let a kdybychom se nevrátili do Čech, tak bych u něj asi i zůstal, ale tady to je, co se tenisu tyče, jiné. Ve Švýcarsku má každá obec kurty, tamní skončí v půl páté v práci a jdou do klubu. Tady to tak nefunguje. 

A chodíte hrát se spoluhráči? 
Moc ne, nejsme schopni se domluvit (úsměv). 

Vrátíme se zase k fotbalu, kde byl kámen úrazu v Teplicích, nezačali jste nejhůř. 
První poločas byl určíte lepší než ten druhý. Kdyby jsme se Zbyňou dali oba góly nebo aspoň jeden z nás dal gól, tak by to měly těžší i Teplice. Za stavu jedna nula jsme to honili, snažili se vyrovnat a dělali spoustu chyb. Nejde pokaždé vyhrávat. Ale ideálně jsme nehráli. 

Zítra vás čeká Slavia, s nadsázkou se dá říct "bezbrankový duel." Jak utkání s ní vidíš? 
Myslím, že tentokrát branka padne. Samozřejmě, je to derby, ani jeden z týmů nechce dostat gól a prohrát. A ty čtyři remízy? To byla jen náhoda. 

Co nějaká motivace, proběhne? 
Myslím, že ano. Kuřátka, pizzy, taková klasika (úsměv). 

Otázka na závěr, proč nosíš číslo 13? 
Protože 5 už měl Mára Hanousek. Já mám rád prvočísla. Třináctku teď chtěl Háša, protože pětka je zas volná a my si mohli znovu volit čísla, ale pak jsme si řekli, že už nás lidi znají jako šestku a třináctku a nechali to tak, jak to je.