clanek-1
  • Články mládež

  • 22.07.2013

Mladí hráči FKD prošli psychologickými testy

Ve dnech 18. a 19.7.2013 proběhla 1. část psychologického testování hráčů Dukly ročníku 2000. Testování je součástí výzkumné studie: „Talent ve sportu: psychosociální aspekty“, která je realizována ve spolupráci s katedrou psychologie FTVS UK Praha.

„Cílem studie je popis kognitivních/duševních  schopností dětí, jako je např. rychlost reakcí, prostorová paměť, periferní vnímání aj.,“ vysvětluje psycholožka Lucie Skalíková, která testy provádí. „Kromě kluků z Dukly se studie zúčastní i hráči z dalších pražských i mimopražských klubů (Viktoria Plzeň, Slavie Praha, Bohemians Praha 1905). Věříme, že výsledky přinesou zajímavé srovnání aktuálních schopností kluků,“ dodává.


Z průběhu 1.fáze testování na Dukle byla celá skupina kolem paní psycholožky nadšená. „Setkali jsme se s velmi milou, otevřenou a vstřícnou atmosférou klubu, progresivním a inovátorským přístupem šéftrenéra mládeže Petrem Fišarem a pohodovým a nadšeným postojem a přístupem mladých talentů. Kluci se při testování bavili, ale pracovali zodpovědně a se zápalem. Poděkování patří také rodičům, kteří souhlasili se zařazením svých dětí do studie a navíc nám vyplnili dotazníky,“ chválí si přístup klubu a rodičů k testování.  „Při samotném testování nám pomáhali studenti psychologie FF UK, pro které je osobní účast na takovém projektu také velmi přínosná a atraktivní,“ upřesňuje.


Testování bude pokračovat až po náročném letním programu kluků, ve dnech 26 - 27.8.

„Děkujeme všem za spolupráci, držíme klukům palce a už teď se těšíme na další setkání,“ vzkazuje klukům paní psycholožka.

Všechny vzniklé fotografie vzniklé během testování si můžete prohlédnout zde.