clanek-1
  • Rozhovory

  • 20.07.2013

Patrik Gedeon po utkání se Znojmem

V pátek oslavil své třicátéosmé narozeniny a po čtyřicetidevíti zápasech dal svůj dvacátý gól. Jaké byly Patrikovy pocity bezprostředně po utkání, si přečtěte v následujícím rozhovoru.

Všechno nejlepší k narozeninám Patriku. Dnes jsi dal jedinou branku Dukly, přesto utkání skončilo remízou, jaká je to oslava?
Remíza mě mrzí, ale je to jen fotbal. Narozeniny oslavím až s rodinou. 

A co říkáš na to, že to byl tvůj zásah po dlouhých 49 utkáních?
To není možné, jeden gól jsem dal přeci s Libercem. To už je 49 zápasů? To snad není. Nebo je? Takže další dám zase za 49 zápasů. To už mi bude 40. To je pěkný. (smích)

Čekal jsi, že by jsi ji ke svým narozeninám mohl dát?
Já jsem tomu nevěřil, kluci mi sice prorokovali, že bych mohl ty narozeniny oslavit gólem. Ale já jim říkal, ať zase trošku vystřízliví, že není možné, abych branku vstřelil. Vždyť já ani nevím, kde jsem se v tom vápně objevil, jenom jsem to přistavil a někudy to prošlo na přední tyč, jestli to byla chyba brankáře, netuším. Lehl jsem si a najednou všichni leželi na mně. Je to hezký pocit, chtěl bych to zažívat častěji.

Ale trefil jsi to krásně...
Vůbec jsem nemířil, chtěl jsem míč napálit na zadní tyč a on sjel takhle na tu přední, takže příště zase mířit nebudu.

Víš, že je to tvůj dvacátý gól?
Dvacátý gól? Tak to mohu s klidem skončit. 

Jste z dnešního výsledku zklamaní?
Po tom co se dneska dělo na hřišti ani nejsme. Znojmo hrálo výborně. Myslím si, že nás celé utkání přehrávali. Víme, že umíme hrát líp a dneska jsme hráli špatně. Znojmo si bod zasloužilo.

A proč to, vždyť jste vedli?
Po naší vstřelené brance jsme zalezli. Chtěli jsme hrát na rychlé protiútoky a potvrdit vedení druhým gólem, což se nepovedlo. Nepožitek a Heinz byli vepředu výborní, dobří na balónu. Od doby, co jsme postoupili z druhé ligy, se hodně zlepšili. 

Každopádně každou sezonu začínáte domácí remízou, nejde už o nějakou tradici?
Když to vezmeme z pohledu, že jsme zase remizovali a na konci bychom následně skončili zase šestí, tak tuto tradici bereme (smích), ale po dnešním výkonu musíme hodně zabrat, abychom pak dál v soutěži neměli starosti.