clanek-1
  • Rozhovory

  • 17.07.2013

Petr Paukner: V mládeži vidím budoucnost klubu

V klubu FK Dukla Praha figuruje jeho firma už tři roky. Přesně před rokem se stal generálním partnerem klubu, dnes se stává jeho spolumajitelem a majoritním vlastníkem. A na co je a bude hrdý? Především na dobře a poctivě odvedenou práci!

Připomeňte nám, čím se vaše firma zabývá?
Moje firma je obchodní společností, mezi jejíž hlavní předměty obchodu patří uhlí, elektrická energie a plyn. Jsme jedna z největších nezávislých obchodních firem v této zemi.

Je to rok, co jste vstoupil do Dukly jako generální partner, jaká to pro Vás byla zkušenost?
Moje zkušenost je velice pozitivní. Lze říci, že spolupráce s Duklou probíhala v rámci mých představ.

Nyní vstupujete do Dukly jako jeden z akcionářů, pomohly Vám k tomuto rozhodnutí i výsledky z posledních dvou sezon ? Nebo to mohla být i Vaše vášeň pro fotbal?
Nebylo to rozhodující, ale v každém případě mě tento fakt uspokojil. Mě spíše zajímalo zda vedení drží své slovo a pokračuje v kontinuitě, která byla od samého začátku daná. Za celou dobu jsem na Dukle nenašel žádné neočekávané nebo nepříjemné věci, jak po stránce ekonomické ale i mezilidské. I vášeň pro fotbal tam hraje také svoji roli.

Jakou máte vizi do budoucna? Jaký je Váš cíl, za kterým budete směřovat s fotbalovou Duklou?
Mým cílem je, aby se celý projekt zrealizoval a došlo k naplnění tří, pěti a víceletých plánů. Tento projekt je neotřelý, zatím ho tu nikdo dlouhodobě nerealizuje. Já jsem ctižádostivý člověk, chci, aby Dukla měla svoji dobrou mládežnickou základnu, ze které by vzešlo spoustu odchovanců a zároveň dosahovala maximálních výsledků v nejvyšší soutěži.

Takže sledujete i tuto stránku filosofie Dukly v práci s mládeží?
Ano, sleduji a patří to k tomu nejdůležitějšímu, co budu sledovat důrazně. Mládež je budoucnost Dukly. Nejsem pro velké nákupy za veliké peníze obzvláště přestárlých internacionálů a hráčů.

Před rokem jste zmiňoval, že hrajete Hanspaulskou ligu, jak se Vám v ní daří?
Momentálně hrajeme sedmou ligu.Moc se mi v ní nedaří. Každé mé zranění znamená třítýdenní výpadek, protože můj organismus je na regeneraci starý. (smích) 

A otázka na závěr. Jste a budete hrdý na svůj klub?
Když jde o dobrou a poctivou hrdost za dobře odvedenou práci, tak ano.

Celý rozhovor uvedeme v pátečním Hlasateli z Julisky.