clanek-1
  • Klub

  • 30.06.2013

Ladislav Šindelář na Mistrovství světa ve fotbale lékařů

To že na mistrovství světa jezdí jen fotbalový „profíci“, není zas tak velká pravda. Lékař našeho prvního týmu se probojoval mezi 24 statečných a v sobotu odcestoval hájit barvy naší země na 19. ročník fotbalového mistrovství světa lékařů.

MUDr. Ladislav Šindelář jako dorostenec nastupoval za tým Čáslavi, kde si vyzkoušel ligu i divizi. Po nástupu na studia medicíny musel jít fotbal stranou a dnes ho můžete vidět pravidelně nastupovat na postu středního záložníka za klub TJ Sokol Holubice, s kterým letos slaví postup do okresního přeboru.

Jak jsi se dostal do nominace na mistrovství?
V rámci modelového utkání, na které jsme se mohli přihlásit, vybrali 22 hráčů do pole a dva brankáře, na základě předvedených kvalit. No a já byl mezi nimi. Pak jsme se scházeli a trénovali na Aritmě a sehráli přípravné utkání proti Itálii, kterou jsme mimochodem porazili 3:1 i díky mojí parádní trefě. 

Jak vidíš vaše šance na úspěch?
Pokud bych měl soudit dle italského soupeře, kterému jsme mohli dát i mnohem víc branek, tak nikterak zle. Ale to nikdo neví, jestli tam dorazí, v případě Italů, stejné mužstvo. A třeba takový Brazilci, ti si myslím, že nebudou vůbec špatní. Naší největší motivací je za rok mistrovství v Brazílii.

A jaké jsou podmínky účasti?
Neudělat ostudu. (smích) Žádné konkrétní nejsou, ale pokud bychom letos vše prohráli velkým rozdílem, tak nás asi moc zvát nebudou. Přeci jen to stojí peníze a Brazílie by byla o poznání finančně náročnější. 

Dostal jsi od kluků z klubu nějaké rady?
Nejvíc rad jsem dostal od našeho maséra Radka Havaly, ale to šlo spíše o ty pobytové (smích). Jinak během pobytu Gedyho v nemocnici(Patrik Gedeon na začátku přípravy podstoupil operaci nosní přepážky, pozn. redakce), jsme o hře hodně diskutovali, tak uvidíme.



WMFC 2013


19. ročník World Medical Football Championship se koná v Budapešti od 29. června do 7. července.
Mezi jeho účastníky patří zámořská Brazílie, Jižní Korea, Austrálie a USA. Z evropských zemí to je pak Švédsko, Německo, Rakousko, Velká Británie, Španělsko, Litva, Česká Republika a hostitelská země a držitel titulu, Maďarsko.
Více se dočtete zde.