clanek-1
  • Klub

  • 28.06.2013

Hodnocení sezony FK Kunice

Fotbalový klub z Kunic patří do rodiny jménem FK Dukla Praha a je třeba se ohlédnout i za sezonou naší farmy, která skončila na třetím místě v ČFL. Byla úspěšná nebo ne? To se dozvíte v rozhovoru s dosavadním kunickým trenérem Zdeňkem Haškem.

Jak jste spokojen se skončenou sezónou?
Možná si může veřejnost myslet, že když jsme neudrželi první místo, na kterém jsme byli většinu sezóny, že budu nespokojený. Pravda je, že jsem spokojen velmi. Opakovaně třetí místo a navíc 62 bodů je naše nejlepší umístění ve třetí lize. 62 bodů je nejvíce co jsme za tři roky působení v ČFL získali.

Přesto proč ne první, kde vidíte příčiny?
Příčin je více. Omlazovací „kůra“ mužstva je jedna z nich, měli jsme letos po Spartě druhé nejmladší mužstvo. Naše spolupráce a fungování s Duklou Praha je i o tom, že nadějní a mladí hráči z juniorky budou získávat zkušenosti mezi muži v Kunicích a zlepšovat se, aby mohli hrát profifotbal. Udržet vysokou kvalitu po celou sezónu je u těchto hráčů hodně těžké a bohužel výpadek formy nás zastihl na konci sezóny, kdy se vše „lámalo“. Zranění několika opor a čtyři nebo osm žlutých karet,  které některé hráče nepustily do utkání je další příčina. Na to, aby mužstvo mohlo udržet vysoký standart je i potřeba široký a kvalitní kádr a ten jsme bohužel letos neměli. Mužstvo dosáhlo maxima, co letos mohlo dosáhnout, a tak jsem spokojen.

Co příští rok? 
Budeme hrát ČFL a mužstvo se bude skládat z hráčů, kteří přicházejí z Juniorky Dukly a z našich kmenových, kteří mladým pomůžou svým přístupem a předáváním zkušeností. Chceme navázat na předešlé sezóny, a proto musíme udělat maximum.


Čekají se nějaké změny v kádru?
Změn bude opravdu hodně. Zásadní je, že já už nebudu ve funkci trenéra. Moje místo obsadí Jarda Peřina, který v minulé sezóně vedl juniorku Dukly. Co se týká asistentů a ostatních lidí v realizačním týmů, tak ti všichni zůstávají. Co se týká hráčského kádru, bude změn více. Momentálně to nechci specifikovat. Jistě vím, že v kádru zůstanou hráči, kteří budou zapadat do koncepce klubu a kteří chtějí na sobě pracovat. Na jména je určitě ještě brzo. Každý hráč dostane šanci, ale musí si jí zasloužit.

Co vy? Zůstáváte v Kunicích?
Ano. Já se posouvám na pozici sportovního ředitele. Po šestnácti letech trénování to bude něco nového, ale na práci se těším.

Proč ta změna?
Těch proč je více. Větší propojenost s Duklou a to nejenom u dospělých, ale i mládeže. Snaha o vytvoření regionálního střediska mládeže, navázaní užší spolupráce s oddíly v našem regiónu.

Není to škoda, když se Vám tak dařilo na poli trenérském?
To nevím a až čas ukáže, jestli jsme se všichni rozhodli správně. Nelituji toho a spíš se na novou roli těším. Tím, ale nevylučuji, že se k trénování nevrátím. Jsem rád, že s mojí trenérskou činností byla spokojenost jak v Kunicích, tak i na Dukle a posunutí  na  pozici sportovního ředitele beru jako odměnu za vykonanou práci.