clanek-1
  • A-tým

  • 01.02.2011

Dukla je blízko k angažování Svobody a Jirouše

P R A H A - Hned dva talentovaní fotbalisté by se mohli začátkem příštího týdne dohodnout s Duklou na angažmá. Vedení klubu jedná s Patrikem Svobodou a Martinem Jiroušem.

Martin Jirouš je kmenovým hráčem Sparty. Čtyřiadvacetiletý útočník se s týmem připravuje a podpisu smlouvy by nemělo nic bránit. Jaká byla jeho kariéra? Liberecký odchovanec odešel na jaře 2007 hostovat do Čáslavi. V létě se vrátil zpět na sever Čech, odkud v lednu 2008 zamířil do Příbrami. Za půl roku se stěhoval na další hostování, tentokrát do Sokolova. V Baníku se stal v sezoně 2008/09 nejlepším střelcem druhé ligy a v létě ho získala Sparta. V lednu 2010 pak znovu odešel na hostování do Příbrami, z něhož se v červenci vrátil na Letnou.

Patrik Svoboda by mohl do dejvického celku přijít z Kladna, jehož je odchovancem. Ve středočeském městě také nasbíral svých pět ligových startů. Když nastoupil do nejvyšší soutěže poprvé, bylo mu jen 15 let a 341 dní. Díky tomu se stal druhým nejmladším hráčem, který první ligu hrál. Šestnáctiletý talent a mládežnický reprezentant absolvoval s Duklou kondiční soustředění v Bedřichově.

Média dnes přinesla zprávu o přestupu Petra Wojnara do Dukly. Petr Wojnar je hráčem ostravského Baníku. Podzim strávil na hostování v Kladně. V jarní části soutěže bude hostování v kladenském klubu pokračovat. V současné době však proběhla jednání na úrovni klubů o možném přestupu po skončení probíhající sezony. Nadále tak Wojnar zůstává hráčem Baníku Ostrava. Na Julisce by mohl působit od 1. července.