clanek-1
  • Klub

  • 26.06.2013

XI. ročník fotbalového turnaje přípravek nar. 2004 a mladších - DUKLA MINICUP

XI. ročník fotbalového turnaje přípravek narozených v roce 2004 a mladších - DUKLA MINICUP se letos uskutečnil 19. června 2013 za krásného slunečného počasí na stadionu, kde hraje svá ligová utkání FK Dukla Praha.

Jako každý rok i nyní změřilo 8 týmů své kvality o poháry předsedy UNIASK ČR, ředitele Armádního sportovního centra DUKLA a předsedy FK DUKLA. Zvolený systém nalosovaných dvou skupin s postupem dvou nejlepších do semifinále je nejspravedlivější. 


Z první skupiny postoupila AC Sparta Praha a FK Motorlet Praha „A“ a ze druhé FK Motorlet Praha „B“ a FK Dukla Praha. V prvním semifinále porazila AC Sparta Duklu 7:2  a v bratrovražedném souboji zvítězilo béčko Motorletu 17:1. Následovala utkání o pořadí v turnaji, kde díky vítězství 9:6 celkové 7. místo získalo béčko družstva FK Admiry a černý Petr zůstal na kopačkách SK Aritmy Praha. V utkání o celkové 5. místo zvítězilo jednoznačně družstvo áčka Admiry Praha, které porazilo SK Střešovice 1911 12:3. O třetí místo svedli tvrdý souboj hráči áčka Motorletu Praha se soupeři z Dukly Praha. Nelítostný souboj skončil vítězstvím Dukly 5:2.
 
Ve finále se utkala neporažená družstva AC Sparta Praha a béčko FK Motorletu Praha. Krásný zápas skončil drtivou porážkou Motorletu 1:9. A proto v letošním roce zvedlo nad hlavu pohár předsedy UNIASK ČR  družstvo AC Sparty Praha. Pohár ředitele ASC DUKLA za 2. místo získalo družstvo FK Motorletu Praha“B“ a pohár předsedy FK DUKLA družstvo FK Dukly Praha. 

Nejúspěšnějším střelcem se stal Jan Zíka z AC Sparta Praha s 15 brankami, přestože byl nejmladším účastníkem turnaje. Cenu pro nejlepšího brankáře převzal Dimitrij Zaripov z družstva FK Motorlet Praha.