clanek-1
  • Rozhovory

  • 18.06.2013

Luboš Kozel: Snažíme se trénovat podobně po celý rok

Na strahovském stadionu Přátelství pražilo slunce a víc než 20 hráčů Dukly naplno zahájilo přípravu na novou sezonu, ve které bude Dukla obhajovat šesté místo. Hned zkraje přípravy jsme tedy vyzpovídali trenéra Kozla o tom, jaké bude letní soustředění a kteří hráči jej budou absolvovat.

Trenére, dnes jste začali přípravu. Jaký bude mít průběh? Zaměříte se na nejprve na fyzickou kondici a v Rakousku to už bude pouze herní soustředění?
My nezastáváme názor toho, že se bude 14 dní běhat a pak se hraje. Snažíme se trénovat podobně po celý rok. Chceme zařadit tu kondiční složku co nejvíc do herního tréninku.

A co hráčský kádr, sešli se dnes na Strahově všichni hráči, které jste očekával? Příp. co jejich zdravotní stav?
Proti jarní části jsme vzali do přípravy z juniorky Michala Jeřábka a Pavla Čapka. Z Kunic Tomáše Tenkla a Pavola Ilka. Z hostování se vrátil Pavel Radoš, což jsou tedy hráči, kteří s námi víceméně netrénovali. Na zkoušku je tu španělský fotbalista Daniel Lucas Rivera, jedná se o středopolaře. Dnes ještě nezačal trénovat Patrik Gedeon, který podstoupil menší operaci (operace nosní přepážky, pozn.redakce) a zdravotní problémy má Tomáš Berger. 

Jak je to s hráči, kteří v Dukle byli na hostování – Šebek a Štetina?
Honza Šebek skončil a vrátil se do Jablonce, tedy do mateřského klubu. Totéž se dá říct o Lukáši Štetinovi. Ale u Lukáše jednáme a měli bychom zájem o to, aby tady mohl pokračovat dál. Ať už formou dalšího hostování nebo třeba i na přestup. 

Pokud proběhnou nějaké další změny v kádru, asi by bylo optimální, kdyby se to stihlo do odjezdu na rakouské soustředění, je to tak?
Samozřejmě. Úplně nejlepší by bylo, kdybychom měli kompletní kádr už dnes, na začátku přípravy. Pokud bychom ale o nějaké hráče zájem měli, tak by bylo určitě ideální mít mužstvo, co nejdříve pohromadě, ale to je třeba i otázkou toho, jaký zájem bude o hráče v současném kádru.

V Rakousku odehrajeme tři utkání. Plánujete po návratu ještě nějakou generálku?
Tam bychom měli odehrát poslední utkání 11. července, a pokud budeme hrát doma v pátek, tak je to de facto týden před prvním soutěžním zápasem. Po návratu už tedy hrát nebudeme. Víceméně jsme to nikdy nedělali a poměrně se nám to osvědčilo.