clanek-1
  • A-tým

  • 18.01.2011

Na kondiční soustředění vyrazila Dukla do Špindlerova Mlýna

P R A H A - Krásná příroda, zasněžené kopce a obrovská dřina. Tak strávili tento týden fotbalisté Dukly, kteří jsou na kondičním soustředění v krkonošském Špindlerově Mlýně.

Horské soustředění je pro většinu fotbalistů nejneoblíbenější částí roku. Jen dřina a dřina. Dukla už má tuto fázi přípravy téměř za sebou. Uplynulý týden strávila ve Vojenské zotavovně Bedřichov, kde našla ideální podmínky pro přípravu. Hráči měli přímo v hotelu k dispozici posilovnu, bazén, halu i zázemí pro regeneraci. Vedení klubu tímto děkuje ministerstvu obrany za to, že umožnilo přípravu v tomto příjemném prostředí.

„Měli jsme tu vynikající podmínky. Vojenská zotavovna nám poskytla veškeré zázemí, které jsme potřebovali. Jen počasí nebylo v pondělí úplně ideální, už v úterý ale napadl sníh a stihli jsme tak všechno, co jsme chtěli,“ uvedl trenér Luboš Kozel.

V Bedřichově byl společně s A-mužstvem i rezervní celek. Dohromady odjelo do Krkonoš 38 fotbalistů: 25 hráčů druholigového celku, 13 hráčů juniorky.

Mezi fotbalisty byste našli i Patrika Svododu, talentovaného mladíka, který by mohl přijít do Dukly z Kladna. Teprve šestnáctiletý útočník už má na kontě pět ligových startů. Když nastoupil do nejvyšší soutěže poprvé, bylo mu 15 let a 341 dní. Stal se tak druhým nejmladším hráčem, který si zahrál první ligu.

„Snažíme se, aby k nám přišel. Je to velmi talentovaný dorostenec, který má velký potenciál. Na podzim byl bohužel nemocný, ale věříme, že se do toho zpět brzy dostane,“ říká Luboš Kozel.

Soustředění zakončí mužstvo v sobotu, kdy ho čeká přípravný zápas.

Denní režim

  • 7:30 snídaně
  • 9:30 dopolední tréninková fáze (terén / hala)
  • 12:00 oběd
  • 14:30 odpolední tréninková fáze
  • 17:00 regenerace
  • 19:00 večeře

Rozdělení hráčů na pokojích

Rada – Mikula, Berger – Malý, Šiml – Svatonský, Vorel – Chigou, Hašek – Vrána, Šmíd – Mičic, Vrzal – Nečas, Laczkovich – Radosta, Hanousek – Pázler, Jirouš – Pospíšil, Kučera – Gedeon, Svoboda – Jakubov, Macháček.