clanek-1
  • A-tým

  • 17.06.2013

"A" tým zahájil letní přípravu

Fanoušci a veřejnost ještě vzpomínají na loňskou sezonu, ale hráči Dukly Praha dnešním dnem zahájili na strahovském stadionu Přátelství přípravu na sezonu nadcházející.

Při prvním tréninku Dukly Praha se objevila jedna zcela nová a několik staronových tváří. "Proti jarní části jsme vzali do přípravy z juniorky Michala Jeřábka a Pavla Čapka. Z Kunic Tomáše Tenkla a Pavola Ilka. Z hostování se vrátil Pavel Radoš, což jsou tedy hráči, kteří s námi víceméně netrénovali. Na zkoušku je tu španělský fotbalista Daniel Lucas Rivera, jedná se o středopolaře. Dnes ještě nezačal trénovat Patrik Gedeon, který podstoupil menší operaci (operace nosní přepážky, pozn.redakce) a zdravotní problémy má Tomáš Berger." uvedl pro klubový web Luboš Kozel.

Španělský hráč Daniel Lucas Rivera je středopolař, ročník narození 1993. Jedná se o hráče rezervního týmu Valencie, který v současné době hraje španělskou třetí nejvyšší soutěž. V Dukle Praha je tento záložník zatím na zkoušce. 

Letní příprava Dukly se už ale netýká Michala Šmída, na kterého uplatnili opci "Klokani" z Vršovic a také Jana Svatonského, který má nakročeno do druholigové Karviné. Další kmenoví hráči, kteří byli z Dukly na hostování (Sklenář, Šiml, Pospíšil) mají prodlouženou dovolenou a zatím do přípravy nenastoupili.


A hráči, kteří byli v klubu na hostování? "Honza Šebek skončil a vrátil se do Jablonce, tedy do mateřského klubu. Totéž se dá říct o Lukáši Štetinovi. Ale u Lukáše jednáme a měli bychom zájem o to, aby tady mohl pokračovat dál. Ať už formou dalšího hostování nebo třeba i na přestup," řekl na adresu Jana Šebka a Lukáše Štetiny Luboš Kozel.
 
První mužstvo bude mít v následujících týdnech tento harmonogram:
  • ÚT 18. června od 10 hod zahájení společné přípravy (dvoufázový trénink, Strahov a následně trénink v terénu)
  • ST 19. června  trénink
  • ČT 20. června od 8:00 fyzické testy na FTVS
  • PÁ 21. června trénink
  • SO 22.června FK Dukla  vs. Bohemians 1905 (11:00, Zbuzany) / Genesis Bike Prague (více informací o této akci naleznete zde.
  • NE 23. června volno
  • 29. června FK Dukla vs. FK Ústí nad Labem (11:00, Zbuzany)
  • 3. července FK Dukla vs. FC Hradec Králové (11:00, Stadion SK Viktoria Jirny)
  • 4. - 11. července soustředění v Rakousku (Hinterstoder), utkání budou hrána 6., 8. a 11. července, soupeři jsou zatím v jednání.

O soustředění v Rakousku se dočtete více informací v tomto článku. S jakými se utkáme soupeři a další upřesňující informace týkající se letního soustředění nebo změn v kádru budeme včas uvádět na klubových komunikačních kanálech.

Pro utkání hraná ve Zbuzanech doporučujeme využití MHD. Metro trasa "B" výstupní stanice Luka a odtud autobus MHD č. 352. Hřiště FK Zbuzany 1953, okres Praha - západ.