clanek-1
  • Klub

  • 09.06.2013

Výsledky žákovských týmů z víkendu 8. - 9. června 2013

Žákovská mužstva Dukly Praha mají za sebou poslední utkání sezony. Jak se jim vedlo?

FK Dukla Praha U15 - FK Ústí nad Labem U15 0:1 (0:1)


Dukla Praha: Czehowsky - Doležal (50´ Aidar), Kaník, Kocourek, Greš(55´ Pokorný) - Šimek (35´ Joun), Masopust (60´ Sláma), Král (45´ Dufek), Koubek (50´ Šíma), Tkachenko (60´ Kodet), Garček.

Hodnocení utkání:V posledním mistrovském utkání a také posledním utkání v žákovské kategorii jsme nastoupili doma proti hráčům Ústí. Snad po celé utkání (mimo pár úvodních minut druhého poločasu) jsme měli herní převahu. Vytvořili jsme si několik dobrých brankových příležitostí, které jsme ale nedokázali proměnit. Soupeř neměl tolik šancí na skórování, ale z minima dokázal vytěžit maximum a na konci prvního poločasu dokázal otevřít skóre. Kluci se snažili a prahli po vyrovnání, bohužel se nám nepodražilo vstřelit branku a tak jsme v posledním utkání prohráli 0:1. Rádi bychom všem chlapcům poděkovali za celou sezónu a za příkladné vystupování, chování nejen na hřišti a přejeme všem do dalších nejen fotbalových let vše nej. Děkujeme také rodičům, kamarádům a příbuzným, kteří chlapce báječně podporovali po celou sezónu a také vás zveme na závěrečný turnaj All Stars, který proběhne 14.-16.6.2013 ve sportovním centru v Edenu, kde se všichni rozloučí s žákovskou kategorií.

FK Dukla Praha U14 - FK Ústí nad Labem U14 2:0 (1:0)

Dukla Praha: Roub - Bažant, Praus, Šmalcl, Mareš - Kubů, Štědrý (56.Kosík), Mentberger - Janko (46.Stobbe), Hamborský, Palivec (61.Bell).

Hodnocení trenéra Večeři: "Po celé utkání jsme hráli do soupeřovy zhuštěné obrany, který několikrát dokázal zahrozit z rychlých brejků. Předvedená hra měla velmi dobré parametry, škoda jen že v herních situacích před vápnem hostů nám většinou chyběla kvalita na míči, trpělivost, souhra nebo správné načasování. Přesto jsme si dokázali vypracovat dostatek šancí, aby závěrečné skóre bylo dvouciferné. Bohužel řešení situací v útočném boxu postrádalo lepší koncentraci a kvalitu provedení. Pozitivním prvkem bylo, že i přes promarněné příležitosti, jsme se neustále snažili kombinací si vypracovávat další šance. Vítězství v posledním jarním utkání věnujeme rodičům a děkujeme jim za jejich podporu."

Česká liga žáků

FC Baník Most - FK Dukla Praha U13 10:10 5:2, (2:4 / 3:3, 0:1)
Dukla Praha: Záhora – Žáček, Doležal – Švihálek, Babka, Vácha, Houha – Drozd – Jůza, Hamborský, Pelc, Tříska
Branky: Nussbauer 3x, Rattay, Jůza, Pelc, Drozd, Racocha 2x, Studnička

Hodnocení utkání: "Výborné utkání z obou stran se muselo všem přihlížejících líbit. Oba týmy hráli otevřený a útočný fotbal plný hezkých kombinací a parádních individuálních akcí, výsledkem kterých byla spousta šancí na jedné i druhé straně. Konečná remíza 10:10 je spravedlivá a jen podtrhla úroveň tohoto zápasu. Musím ještě pochválit a poděkovat klukům za předvedenou hru, a rodičům a fanouškům za jejich povzbuzování a podporu."

FC Baník Most - FK Dukla Praha 6:9 (2:1)
Dukla Praha: Absolín, Šerák, Matoušek, Peake, Mentberger, Holoubek, Janda, Vožický, Kočí, Žůrek, Dolák, Čečetka, Podzimek, Jarovský, Novichikhin, Novák, Janků, Linhart, Stanislav, Ludvíček, Pospíchal

Hodnocení trenérů Zeidlera a Kondera: K závěrečnému mistrovskému utkání letošní sezony jsme zajížděli na půdu na jaře výborného Baníku Most, kde na nás čekal perfektně připravený pažit a konečně také teplé počasí. První půle se nám však vůbec nepovedla hlavně v ofenzivní fázi hry, kdy jsme se do šancí sice dokázali dostávat, ale než jsme stihli kvalitně vystřelit, přispěchal na poslední chvíli soupeř a šanci zmařil. S tím souviselo hlavně naše nasazení, které v porovnání s domácími bylo velmi nízké. Se zlepšeným přístupem ve druhém dějství hry se změnil herní obraz a přicházely také branky, kterých mohlo být nakonec i daleko více, nutno však podotknout, že také soupeř měl několik dalších dobrých brankových příležitostí. Konečný výsledek tak odpovídá průběhu utkání, nicméně do budoucna - nelze přistupovat nejen k fotbalu, ale i dalším věcem, pouze napůl a "zapnout" jen, když je potřeba!