clanek-1
  • Rozhovory

  • 04.06.2013

Rozhovor s Lubošem Kozlem a Patrikem Gedeonem

Na závěr sezóny jsme vyzpovídali trenéra Luboše Kozla a kapitána Patrika Gedeona. Se spokojeností se šestým místem se trošku rozcházejí, ale určitě se shodnou na tom, že jak se bude Dukle dařit v dalším ročníku, závisí na změnách v kádru.

Nemůžeme začít jinak, než jak jste spokojení s umístěním v této sezóně?
Patrik: Je to pro nás trošku zklamání, i když na druhou stranu šesté místo musíme brát. Sobotní zápas byl jednostranný, Sparta byla lepší. Možná jsme tam měli nějaký náznak, za stavu jedna nula, a mohli vyrovnat, ale jinak si myslím, že si Sparta vyhrát zasloužila.

Luboš: Já si naopak myslím, že můžeme být spokojení, na podzim jsme spoustu utkání ztráceli v posledních minutách a dlouho jsme nemohli pořádně vyhrát. Mužstvo ale ukázalo charakter a dokázalo se z období, které pro něj bylo těžké dostat. Dokázali jsme se dostat i k příčkám, které by znamenaly evropské poháry, samozřejmě by bylo lepší, kdybychom byli čtvrtí než šestí, ale já si myslím, že je fotbal spravedlivý. Zlepšili jsme se v počtu vstřelených branek, získali jsme více bodů než vloni, takže můžeme být spokojení.

Přesto, očekávali jste už na začátku sezóny, že se vám takhle povede?
Patrik: Pořád budu říkat, že jsme skromní. Přáli jsme si to, ale očekávali, že budeme horší. Šesté místo si užíváme. Měli jsme po utkání poslední společnou večeři, takže ho i pořádně oslavili, škoda jen, že to nebylo to čtvrté.

A co další ročník, jak to vidíte?
Patrik: Nevím, jak tady kdo zůstane a nezůstane, každopádně od toho se to bude odvíjet. Dnes je na to ještě brzy myslet, uvidíme, kdo do nové sezóny nastoupí a podle toho můžeme pak říct, jestli můžeme být na tom šestém místě, nebo jestli pro nás bude prioritou se zachránit.
Luboš: Vždy po úspěchu přichází zájem o některé hráče, stejně jako tomu bylo vloni. Po sezóně nám odešel Švejdík, Hanousek a Lietava a my museli přivézt nové hráče, kteří se, zaplať pán bůh, do mužstva adaptovali a všichni se stali hráči základní sestavy. Romera, Štetina, Pospěch, Borek, v zimě jsme udělali posledního Néstora. Vesměs se nám dařilo mužstvo doplňovat. To se může opakovat, nastane období, kdy se s případnými odchody bude muset mužstvo vypořádat, o některé hráče už zájem je, což bylo médii zveřejněné. Je to otázka letního období a pak se uvidí.

Nejen o hráče, ale spekuluje se i o tvém odchodu, co je na tom pravdy?
Luboš: Mám v Dukle platnou smlouvu až do konce tohoto kalendářního roku a nikdo mi nic nenabízel. Vše pochází jen od médií. Já vím jistě, že budu začínat novou sezónu v Dukle.

Patrik: Každopádně já bych mu to z lidského pohledu přál, aby šel někam, kde bude moci hrát o vyšší příčky, protože by si to zasloužil. Ale na druhou stranu si nedokážu představit, co by to znamenalo pro Duklu.

Co odchod Tomáše Borka?
Luboš: Zatím je to pouze spekulace. Já o tom vím z médií úplně stejně jako on. Pokud o něj má Panathinaikos Athény zájem, tak to bude pro klub určitě zajímavé a slyšel by na to i jakýkoli hráč, takže by se mu asi nebránilo, ale zatím o žádné nabídce nevím.