clanek-1
  • Články žáci

  • 03.06.2013

Výsledky žákovských týmů z víkendu 1. - 2. června 2013

Všechny čtyři týmy žáků sehrály utkání proti stejnému soupeři Slavoji Vyšehrad. U15 v zvítězila 3:1, U14 remizovala 1:1, U13 zvítězila 10:3, U12 15:9 a starší žáci "C" zvítězili 10:1 nad tým

Česká liga žáků

FK Slavoj Vyšehrad - FK Dukla Praha U15 1:3 (1:2)

Branky: 2x Garček, Tkachenko.
Sestava: Řepa - Koubek, Kocourek, Kaník, Garček - Masoupust (50. Šíma), Dufek (35. Joun), Král (45. Brož) - Kodet (35. Vácha) Tkachenko, Greš. 

Hodnocení trenérů Fišara a Kohoutka: "Proti velice kvalitnímu soupeři, který se snaží hrát fotbal po zemi a jen nenakopávat, jsme se těžce prosazovali. Úvod utkání se nám nepovedl a soupeř nás zatlačil na obrannou polovinu. Za snahu a nasazení byl Vyšehrad odměněn brankou. Od tohoto okamžiku jsme začali daleko lépe komunikovat, běhat, nabízet se a být aktivní. Odměnou nám bylo několik šancí, které jsme využili a skóre otočili. Hlavně ještě zlepšeným výkonem v druhém poločase jsme utkání zvládli. Děkujeme soupeři, že nám byl dobrým sparring partnerem v utkání a snažil se hrát fotbal. Chlapcům gratulujeme k vítězství a rodičům a přátelům fotbalu děkujeme, že přišli povzbudit chlapce i v tak náročném počasí."

Slavoj Vyšehrad - FK Dukla Praha U14   1:1

Branka: Hamborský  (Palivec).
Sestava: Šťovíček - Praus, Vetešník (36. Kubů), Šmalcl, Mareš - Štědrý, Mentberger (36. Bell), Palivec - Stobbe (61. Roub), Hamborský, Bažant.

Hodnocení trenéra Večeři: "V utkání jsem měli velmi silné momenty v držení míče, ale bohužel jsme hráli jen po vápno.  V obou vápnech na jaře opakovaně postrádáme dovednosti, které jsou v moderním fotbale nutné proto, aby tým byl úspěšný. Souvisí to i s celkovým nastavením většiny hráčů, kteří mají sice určitou kvalitu s míčem, ale postrádají větší pracovitost bez míče (to se týká, i když je tým v jeho držení, kdy nabídka je nedostačující). Soustavně pracujeme na těchto nedostatcích, jejichž minimalizování by výrazným způsobem ovlivnilo celkové pojetí a sebevědomí týmu. Gratulujeme domácím, kteří se za poslední půlrok výrazně výkonnostně zvedli. Za bojovnost a plnění svých úkolů na hřišti si hráči Vyšehradu bod plným právem zaslouží. 

Soutěže PFS

FC Háje JM - FK Dukla Praha C 1:10 (1:5)

Branky: Pokorný 4x, Kodet 4x, Šíma 1x, Herman 1x.

Česklá liga žáků

FK Dukla Praha U13 – Slavoj Vyšehrad 10:3 (2:1, 4:0 / 3:1, 1:1)

Branky: Rattay, Vácha 2x, Ferreira, Nussbauer 2x, Houha, Tvrdík 2x, Drozd
Sestava I.: Nosek – Hladík, Novák – Švihálek, Babka, Vácha, Rattay – Racocha -- Tříska, Švarc, Kalabis, Tuček. Sestava II.: Záhora – Štěpánek, Tvrdík – Nussbauer, Ferreira, Studnička, Houha – Drozd --- Bohdan, Kadlec, Popovič.

Hodnocení trenéra Žipaje: "Za deštivého počasí jsme na hlavním travnatém hřišti na Julisce přivítali kvalitní tým Slavoje Vyšehrad. Kluci si za tento zápas zaslouží pochvalu. Výborná, aktivní a týmová hra na obou hřištích, podpořená několika nadprůměrnými individuálními výkony, vedla ke spoustě šancí na naší straně a několika velice pohledným gólům v  brance soupeře. Děkujeme rodičům a fanouškům za vytvořenou kulisu, kterou ještě umocnili zážitek z  tohoto zápasu na hlavním hřišti Dukly."

FK Dukla Praha - FK Slavoj Vyšehrad  15:9  (7:4)

Branky: Žůrek 2x, Kozel 2x, Jarovský 2x, Linhart 2x, Janda 1x, Novák 1x, Kočí 1x, Čečetka 1x, Peake 1x, Janků 1x, Mentberger 1x.
 
Hodnocení trenérů Kondera a Zeidlera: "Poslední domácí utkání nám bylo umožněno odehrát na hlavním stadionu Juliska. Za trvalého deště a na podmáčeném terénu nás nečekalo lehké utkání. Je potřeba říct, že soupeř z Vyšehradu měl jednu sedmu o dost kvalitnější. V úvodu utkání jsme jasně dominovali a po pár minutách vedli už 4:0. Na obou hřištích jsme se od začátku snažili hrát svoji hru plnou kombinací. Postupem času soupeř na jedné polovině hrozil z rychlých protiútoků a naši hráči měli problém si s tím poradit. K prohraným osobním soubojům jsme přidali i víc nepřesných přihrávek. Toho soupeř dokázal využít a přidal několik branek po velmi dobrých individuálních akcích. Ještě hůře jsme začali druhý poločas, kdy jsme na jedné polovině nebyli schopni se dostat s míčem před soupeřovu bránu a zakončit, naopak soupeř trestal naše chyby a za poločas nám nadělil 5 branek. Na druhém hřišti to bylo jednoznačně v náš prospěch, soupeře jsme jasně herně přehráli a po pěkných útočných akcích si kluci zastříleli a vyhráli 6:0. V zápase chybělo u našich hráčů větší nasazení a řešení některých herních situací nebylo úplně optimální. Věříme, že si hráči z toho vezmou ponaučení do dalších utkání."