clanek-1
  • Články dorost

  • 03.06.2013

Výsledky dorosteneckých týmů z víkendu 1. - 2. června 2013

Víkendový duel rezervy staršího dorostu proti Junioru Praha skončil výhrou našich borců 4:1. Naopak se výsledkové nedařilo dorostu mladšímu, který podlehl Pardubicím nejprve 0:2 (U17) a poté 2:4 (U16).

Soutěže PFS

Junior Praha - Fk Dukla Praha U18 1:4 (0:2)

Sestava: Hodan – Kulikov, Ksandr, Vyjdák, Halbich – Vrkoč, Stuj, Benda – Romanovskyy, Kříž, Tříska.
Branky: 40. Ksandr (Vrkoč), 45. Romanovskyy (Kříž, Vrkoč), 48. Tříska (Kříž, Romanovskyy), 55. Tříska (Kříž, Stuj), 75. Junior.

Téměř celý první poločas nám trvalo, než jsme se adaptovali na malé a rychlé hřiště se starším umělým povrchem. Branku domácích jsme ohrožovali převážně z dálky a až ke konci poločasu byly naše šance silnější. Brankově jsme si pomohli nejprve standardní situací, kterou důrazem dohrál Ksandr, v poslední minutě poločasu pak Romanovskyy zvýraznil naše vedení chytrým lobem. Ve třetí minutě druhého poločasu jsme náš náskok znovu navýšili Třískou, který v 55. minutě  přidal ještě jednu branku. Domácí pak již jen korigovali, naše zasloužené vítězství to však již neohrozilo. 

Hodnocení trenéra Kulvajta: "Na menším hřišti jsme měli problém s kvalitnější kombinací a špatnou nabídkou ve středu pole jsme nebyli schopni déle držet míč. Velmi dobře jsme však zvládli závěr poločasu, kde jsme položili dvěma brankami základ vítězství. Hráče jsme upozorňovali na vstup do druhé půle, kde jsme očekávali tlak domácích. Kluci to zvládli velmi dobře a aktivní hrou přidali po parádních akcích rychle dvě branky, které rozhodly. Zbytek zápasu jsme i přes obdrženou branku zvládli a vítězství si pohlídali.

Česká liga dorostu

FK Dukla Praha U17 - FK Pardubice  0:2 (0:1)

Branky: 7. a 79. Pardubice. 
Sestava DUK:  Vávra - Bohánek, Komárek, Cvrček, Vosátka (50. Nadri) - Petrák, Bezpalec, Sedláček (70. Pergl) - Beneš, Vachoušek, Kolařík.
Sestava PAR: Hrnčíř - Molek, Panenka, Málek, Macháček, Uhlíř, Kejmar, Vlček, Fotul, Bydžovský, Řehák.

Hodnocení trenérů Langra a Szekeréše: "V nepříznivém počasí bylo k vidění vcelku zajímavé a kvalitní utkání za přispění obou týmů. Hostům se již v sedmé minutě povedlo dosáhnout branky po rychlé kombinaci, naše odpověď po kombinaci Bezpalec - Petrák - Kolařík - Beneš skončila na pravé tyči gólmana Hrnčíře. Aktivitu jsme udrželi až do konce poločasu, možnosti Bezpalce a Beneše branku nepřinesly. Hra ve druhém poločase byla vyrovnaná, akce se přelévaly od branky k brance.
V 65. minutě po přihrávce Beneše nastřelil opět tyč aktivně hrající Kolařík. Jak si máme počínat v koncovce nám v závěru utkání, kdy měl náš tým územní převahu, předvedli hosté a potvrdili své vítězství druhou brankou.
Z našeho pohledu chválíme herní projev obou týmů, utkání rozhodla lepší finální fáze soupeře." 

FK Dukla Praha U16 - FK Pardubice  2:4 (1:1)

Branky: Šahini (Brabenec, Štastný), Sell ( Tylšar).
Sestava DUK - Štorc - Pešička, Pártl, Rybalka, Hájek - Tylšar, Sell, Mammedov - Štastný, Brabenec, Šahini.

Hodnocení trenéra Mejdra: "V posledním domácím zápase dostali příležitost hráči, kteří neměli tolik odehráno a i přes porážku nezklamali. Během utkání jsme se opět nevyvarovali hrubých chyb a soupeř nás potrestal. Je to škoda, protože utkání by slušela alespoň remíza."