clanek-1
  • Klub

  • 05.06.2013

Už dnes! Fotbalové odpoledne aneb Staň se Dukláčkem

Dnes se uskuteční fotbalové odpoledne FK Dukly Praha, Staň se Dukláčkem, a to od 18,00 hodin v areálu stadionu Juliska.

"Fotbalové odpoledne se i přes jisté možné komplikace koná v dnešním termínu od 18:00 hod. Uvědomujeme si, že ještě nemusí stoprocentně fungovat městská veřejná doprava, ale věříme, že si i přesto k nám cestu děti s rodiči najdou. Těšíme se:)" uvedl manažer mládeže Petr Studénka.


Celým odpolednem budou provázet trenéři mládeže, kteří si pro vaše děti připravili pestrý sportovní program: hry, soutěže a základy fotbalových dovedností.

Přijďte se svými dětmi poznat hezké prostředí stadionu Juliska, kde trénují všechny přípravkové kategorie. V rámci fotbalového odpoledne lze získat i informace o možnosti zapojení Vašich dětí do tréninků mládeže, tříd s rozšířenou tělesnou výchovou zaměřenou na všestrannou pohybovou průpravu v partnerské Základní škole Antonína Čermáka na Praze 6.
Velmi rádi přivítáme děti do fotbalové školičky, kterou společně pořádáme s klubem SK Aritma Praha (ročníky narození 2008 – 2009). Fotbalová školka je připravena pro děti ve věku 4-6 let. Jejím cílem je všeobecná sportovní příprava dětí v předškolním věku. Děti z fotbalové školky se mohou po dovršení 6 let zařadit do života mladší přípravky FK Dukla Praha nebo SK Aritma Praha a nastupovat k fotbalovým zápasům. Také rádi přivítáme děti do přípravek (ročníky narození 2003 – 2007). 

Na akci budou přítomni hráči A - mužstva, trenéři A - mužstva a sportovní ředitel klubu FK Dukla Günter Bittengel. Chybět nebude ani maskot týmu medvídek Dukláček.

Ti z Vás, kteří se nemohou dostavit na fotbalové odpoledne ve výše uvedeném termínu, kontaktujte přímo manažera mládeže, který Vás nasměruje do tréninku dané kategorie.



Zeptali jsme se manažera mládeže Petra Studénky.

Jak dlouhá je tradice dukláckých náborů? A jaká byla účast?
Tradice našich náborů sahá až do roku 2008. Tehdy na první nábor přišlo 6 dětí, takže jsme připravená stanoviště ani neotevřeli a pouze informovali rodiče, kdy se jejich děti můžou zapojit do dané kategorie. V dalších letech už měly nábory vzestupnou tendenci a minulý rok přišlo celkem 70 dětí.

Jak nábor probíhá, co sledujete na jednotlivých stanovištích?
Protože se jedná opravdu o malé děti, máme čistě fotbalové stanoviště pouze dvě a zbylé čtyři se věnují prožitkovým pohybovým hrám, ve kterých pozorujeme projev a odvahu dětí. V tomto ročníku bude u každého stanoviště přítomen jeden z hráčů A týmu a v závěru programu proběhne jejich autogramiáda. Budeme tu mít hodně balónků, včetně malého dárečku pro každého zúčastněného.

Většina náborů probíhá spíše na podzim, proč jdete jinou cestou?
Ta filozofie je taková, že rodiče  s dětmi mohou nahlédnout do jednotlivých kategorií ještě před dlouhou letní pauzou, zapojit se do tréninků, vyzkoušet si je a pak se rozhodnout. Na podzim pak pokračují dál. Naše fotbalové odpoledne je určeno především prvňáčkům, pro které je samotné září spojené s velkou životní změnou.

Jakou mají nábory úspěšnost?
Kolem 70 % zúčastněných se reálně zapojí do tréninků Dukly a partnerského klubu Aritmy, z toho je většina ve věku fotbalové školičky.

Pro koho je fotbalové odpoledne určeno?
Byli bychom rádi, kdyby přišly děti věkem spadající od školičky (2008+2009) a přípravkového věku (2003-2007). 

Proč by děti měly přijít právě na Duklu?
Sport dětí se u nás dělá trošku v jiném duchu. Vybíráme trenéry především podle charakteru a společně s rodiči se snažíme vést děti k správným životním hodnotám s primárním cílem vychovat dobrého člověka.