clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 29.05.2013

Sezónu zakončíme stylově, pražským derby na Spartě!

První červnový den vychází na sobotu, kdy Dukla nastoupí ke svému poslednímu utkání tohoto ročníku Gambrinus ligy. Na letenské pláni poměří síly s adeptem na titul Spartou Praha. Utkání začne v 17,00 hodin a sledovat ho můžete na TV Fanda.

Sparta po hodně zajímavém zimním posílení byla největším favoritem na titul a nyní ji od vysněného místa dělí tři body s vírou, že plzeňská Viktorka neuhraje na hřišti sestupivšího Hradce ani bod. Ale nepřeskakujme. Trenér Lavička dostal do svého kádru během zimních měsíců velká jména jako nejlepšího střelce Davida Lafatu z Baumitu Jablonec, bývalého reprezentanta do 21 let Lukáše Váchu z Liberce či zkušenost v podobě třicetiletého útočníka Romana Bednáře. Za celou sezónu má Sparta bilanci 18 výher 6 remíz a 5 proher s celkovým skóre 52:23.

Letenští se probojovali i do semifinále Poháru České pošty, kde se střetli s Mladou Boleslaví. V prvním utkání na hřišti týmu z města Škodovek remizovala Sparta 1:1, překvapením bylo v odvetném utkání prohra "rudých" na hřišti Generali Areny a tato porážka znamenala jejich vyřazení z pohárového finále.

Naše vzájemná bilance je dost povzbudivá, už jen proto, že ze všech střetů s tímto pražským klubem vyšla Dukla s remízovým výsledkem. A právě poslední střetnutí bylo zejména pro příznivce Sparty velice napínavé, protože vyrovnávací branku se podařilo vstřelil Kweukemu až v posledních minutách zápasu. 

Luboš Kozel: "V sobotu nás čeká těžké, ale zároveň i atraktivní utkání. Stojí proti nám soupeř, který dostal novou šanci na titul, takže bude proti nám určitě maximálně motivovaný. Pro kluky bude tento zápas zároveň taková odměna za úspěšné jaro, ale určitě to nebudou moc brát až příliš uvolněně, jako že si jdou jen zahrát fotbal. Kvalita a motivace soupeře nám velí, abychom se na něj dobře připravili a byli maximálně obezřetní a koncentrovaní. Kdybychom si šli jen zahrát a dělali takové chyby jako první poločas v Ostravě, za které nás i Ostrava trestala, tak na Spartě bychom byli za stejné chyby trestáni dvakrát tolik, takže je potřeba se připravit. Ale momentálně je sebevědomí hráčů a celková pohoda týmu v pořádku. Budeme chtít tenhle poslední zápas uhrát co nejlépe a pokud možno udržet tu neporazitelnost, kterou držíme už od zápasu s Plzní a třeba i zůstat na konečné čtvrté pozici."

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - AC Sparta Praha 1:1 (1:0)

Branky: 30. Hašek z pen. - 90+4. Kweuke. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, T. Kovařík. ŽK: Hašek, Malý, Podrazký, Gedeon, Pospěch - Gil, Švejdík, Hušbauer, Kweuke. Diváci: 4257
FK Dukla Praha: Rada - Hašek, Božič, Vorel, Vrzal - Borek, Gedeon - Malý, Berger (68. Podrazký), Svatonský (87. Štetina) - Přeučil (78. Pospěch). Trenér: Kozel.
AC Sparta Praha: Vaclík - Gil (66. Vidlička), Švejdík, Jarošík, Pamič - Holek - Kadeřábek (74. Přikryl), Grajciar (62. Kerič), Hušbauer, Krejčí - Kweuke. Trenér: Lavička.

Poslední utkání soupeře

FK Teplice - AC Sparta Praha 0:3 (0:2)

Branky: 22. Švejdík, 28. Kadlec, 60. Hušbauer. ŽK: 47. Vondrášek - 76. Krejčí. Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Kotík. Diváci: 6 450.
FK Teplice: Grigar - Vondrášek, Kaufman, Jablonský, Chovanec - Krátký, Vůch (54. Čajič), Matula, Vachoušek, Litsingi - Mahmutovič (64. Kodeš)
AC Sparta Praha: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Polom, Pamič - Kadlec, Matějovský, Vácha, Hušbauer (88. Čermák), Krejčí (82. Kadeřábek) - Bednář (70. Přikryl).