clanek-1
  • Klub

  • 27.05.2013

Hráč a trenér měsíce května

V nominaci na hráče a trenéra měsíce května má FK Dukla Praha hned dva zástupce. Ve trojici nominovaných hráčů je Néstor Albiach Roger a trenérů Luboš Kozel. Hlasujte pro ně na www.hracatrenermesice.cz

Hráč měsíce května: Vítězem bude Mičola, Néstor, nebo Rabušic

Poslední vítěz ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce v sezóně 2012/2013 vzejde z trojlístku Tomáš Mičola (Slavia Praha), Néstor Albiach Roger (Dukla Praha) a Michael Rabušic (Slovan Liberec). Rozhodla o tom odborná komise, která vyhodnotila čtyři odehraná květnová kola.

Ocenila přitom střelecké výkony Mičoly, autora pěti branek (z toho jednoho hattricku) a Rabušice, jenž skóroval v každém kole. Svou mimořádnou formou tak oba fotbalisté přispěli k tomu, že jejich celky neztratily v uplynulém kalendářním měsíci ani bod. „Rabušicovy góly navíc pomohly Liberci ke konečnému třetímu místu a účasti v evropských pohárech,“ vyzvedl přínos útočníka Slovanu mnohonásobný mistr republiky Jiří Novotný.

O křišťálovou trofej se premiérově uchází také zahraniční hráč: Španěl Néstor. Ten dosáhl dvou branek, kterými pomohl Dukle ke dvěma důležitým vítězstvím. 

Kozel, Petrouš a Šilhavý nominováni na Trenéra měsíce května

Vítězem květnového vydání ankety Trenér měsíce bude jeden z trojice Luboš Kozel (Dukla Praha), Michal Petrouš (Slavia Praha) a Jaroslav Šilhavý (Slovan Liberec). Všechny tři kluby tak mají zastoupení v obou kategoriích ankety Ligové fotbalové asociace (LFA).

Pětičlenná expertní skupina vybrala zástupce celků, které ve čtyřech květnových kolech ani jednou nenašly přemožitele. Slavia a Liberec dokonce neztratily ani bod. Ve Slavii perfektně vyšla výměna trenéra. U Kozla komise ocenila, jak skloubil úspěšné výsledky s divácky atraktivním herním projevem.

Počínaje dnešním dnem dostávají prostor fotbaloví fanoušci, aby svými hlasy na webové stránce www.hracatrenermesice.cz rozhodli o Trenérovi měsíce května. Hlasování potrvá do čtvrtka 30. května a poté bude oznámen vítěz.