clanek-1
  • Články dorost

  • 27.05.2013

Výsledky dorosteneckých týmů z víkendu 25. - 26. května 2013

Rezerva staršího dorostu o víkendu zvítězila nad Tempem vysoko 7:0. Naopak se příliš nedařilo týmům mladšího dorostu, když oba podlehly Mladé Boleslavi. U17 prohrála 0:3 a U16 1:4.

FK Dukla Praha U18 - FC Tempo Praha 7:0 (4:0)

Branky: 6. Romanovskyy (Tříska, Steinocher), 9. Steinocher (Romanovskyy, Halbich), 42. Steinocher (Romanovskyy, Stuj), 45. Troníček (Vyjdák, Steinocher), 50. Romanovskyy (Steinocher, Vyjdák), 58. Stuj (Steinocher, Romanovskyy), 86. Romanovskyy (Steinocher).
Sestava DUK - Štorz – Kulikov, Filip, Halbich, Bezděk – Vyjdák, Stuj, Troníček – Steinocher, Romanovskyy, Tříska (46.Benda).

Úvod zápasu nám vyšel skvěle. Hned v šesté minutě prostřelil brankáře Romanovskyy a o tři minuty později Steinocher umístil střelu na zadní tyč po seběhnutí z křídla. Hosté poté zahrozili z rohového kopu, hlavou ale nastřelili jen tyč. V dalším průběhu poločasu jsme lépe kombinovali a z tlaku vytěžili před poločasem další dvě branky. Ve druhém poločase byl průběh hry podobný. I když se hosté častěji prosazovali z rychlých protiútoků, ani jeden nedořešili, my naopak z herní převahy a velkého množství šancí přidali další tři branky a zaslouženě vyhráli výrazným rozdílem.

Hodnocení Tomáše Kulvajta: "V předchozích zápasech jsme měli problém proměňovat vypracované šance. Proto jsem rád, že dnes tomu bylo naopak. Koncovku jsme řešili převážně klidně, přesně a některé akce jsme úspěšně dohrávali až „do mrtva“. Ozdobou zápasu byly souhry Steinochera a Romanovského, které musely všechny přihlížející bavit.

FK Mladá Boleslav - FK Dukla Praha U17 3:0 (1:0)

Sestava MBA - Volek - Wolf, Lukeš, Glöckner, Procházka, Pekař, Scheufler, Baláž, Zoubek, Duch, Lukič.
Sestava DUK - Vávra - Bohánek, Nadri, Cvrček, Vosátka, Bezpalec, Sedláček, Petrák, Beneš, Vachoušek (70. Najman), Kolařík (70. Rublič).

Hodnocení trenérů Langra a Szekeréše: "Na kvalitní hrací ploše v areálu Astonka jsme nastoupili proti tabulkovému sousedovi bez zraněného Komárka a Farkaše, a na naši hře to bylo hodně cítit. Soupeř byl hodně motivovaný, ve jménu vítězství odevzdal o hodně více energie než náš tým. Prezentoval se sice jednoduchou hrou, která jim ale po zásluze vynesla vítězství. Až na několik krátkých pasáží v obou poločasech, bohužel lze konstatovat, že to bylo naše nejméně povedené vystoupení v jarní části. Námět k zamyšlení!"

FK Mladá Boleslav - FK Dukla Praha U16 4:1 (3:0)

Branky: 62. vlastní.
Sestava DUK - Hladký - Dostál (41. Burýšek), Pártl, Pešička, Čermák (27. Rybalka) - Šíma (38. Šahini), Kozel, Sell (60. Mammedov) - Tylšar, Brabenec, Hájek.

Hodnocení trenéra Mejdra: "Sehráli jsme vyrovnané utkání, ale selhali jsme v koncovce na rozdíl od soupeře. Ten dokázal naše chyby potrestat. Stínem utkání jsou zranění našich hráčů Šími a Čermáka. Snad to nebude vážné a brzy se k nám připojí."