clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 23.05.2013

Čeká nás poslední domácí utkání sezony

Mladá Boleslav, tak zní jméno soupeře, který jako poslední zavítá na náš stadion v letošním ročníku Gambrinus ligy. Tým z města škodovek je momentálně na 8. příčce tabulky, zároveň byli boleslavští finalisty Poháru České Pošty, kde podlehli Jablonci.

Mladá Boleslav má po 28 odehraných zápasech bilanci 10 výher, 8 remíz a 10 proher. Jarní výsledky „modrobílých“ jsou následující: tři výhry (proti Příbrami, Slovácku a Baníku), pět remíz (se Slavií, Hradcem, Sigmou, Jabloncem, Brnem) a čtyři prohry (se Spartou, Libercem, Jihlavou a Plzní). Skóre Mladé Boleslavi je záporné 33:37.

Náš nedělní soupeř byl také finalistou Poháru České Pošty. Na stadionu v Chomutově se Mladá Boleslav utkala s Baumitem Jablonec. Pohárové finále, které po standardní hrací době skončilo výsledkem 2:2, nakonec rozhodly až pokutové kopy, ve kterých byli úspěšnější jablonečtí exekutoři. „Je to strašně velké zklamání, že jsme trofej nezískali. Z naší strany byla velmi dobrá první půle, ve které jsme dokázali otočit nepříznivé skóre. Druhý poločas jsme vedení drželi, dokud měli hráči síly. Když už byli myšlenkami u převzetí poháru, tak inkasovali. Penalty už jsou loterie," uvedl pro web boleslavského klubu trenér Ladislav Minář.

"Boleslav je mužstvo s velkými ambicemi, zkoušeli se dostat do evropských pohárů, jak z ligy tak Poháru České pošty, kde rozhodly ve finále penalty. Takže z tohoto pohledu nás čeká určitě těžký soupeř, který má velmi dobře individuálně vybavené hráče. Navíc hrají i velmi důrazně, takže to nebude lehké utkání a my se na něj musíme připravit," uvedl pro klubový web Luboš Kozel. 

Nejlepším střelcem Mladé Boleslavi je Lukáš Magera, který má na svém střeleckém účtu 6 branek. Osu týmu tvoří zkušený brankář Miroslav Miller, Petr Johana, Jan Kysela, Ondřej Kúdela, David Jarolím, jež byl největší zimní posilou Boleslavi, Jan Chramosta nebo již zmiňovaný Lukáš Magera. Nutno podotknout, že tým Boleslavi je v letošní sezoně snad prokletý, co se zranění týká. Dlouhodobé zranění v této sezoně vyřadilo ze hry Adriana Rolka, Radka Dosoudila, Jana Chramostu, Martina Nešpora, Lukáše Mageru nebo Michala Smejkala.

I přes zdravotní trable nás čeká silný soupeř. Ale věříme, že Mladé Boleslavi vrátíme prohru z podzimní části sezony (0:3) a hráči se rozloučí s vámi, našimi fanoušky, vítězně!

Zároveň si budou moci fanoušci v rámci spolupráce mezi FK Dukla Praha a naším partnerem - společností ADIDAS, vyzkoušet, jak na tom jsou se svou střelbou na bránu. Konkrétně s její rychlostí. Díky partnerství s Adidasem bude před zápasem i o poločasové přestávce již podruhé v této se sezóně k dispozici tzv. "Speed gun." Nástroj, který naprosto přesně změří rychlost vaší střely!

Zatímco před samotným utkání si bude moci rychlost své střely vyzkoušet každý zájemce, který se dostaví včas na stadion (navíc Ti, kteří se zúčastní předzápasového "měření," získají malou pozornost od klubu). O poločase již bude vylosováno pouze pár šťastlivců, kteří nejen zjistí, zda mají v noze dynamit, ale získají i věcné ceny od Adidasu.

Již tradičně vystoupí v poločasové přestávce sličné roztleskávačky WILDCHEERLEADERS

Poslední vzájemné utkání:

FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 3:0 (0:0)
Branky: 64. a 69. Johana, 50. Magera. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Košec. ŽK: Janíček, Nešpor, Magera, Dosoudil - Vrzal, Malý. Diváci: 1 973.
M. Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Dosoudil (86. Kúdela), Bořil - Brunclík, Janíček - Mareš, Magera, Štohanzl (75. Fillo) - Nešpor. Trenér: Minář.
Dukla: Rada - Romera, Božič, Vorel, Vrzal - Malý, Gedeon (77. Podrazký), Borek - Svatonský (54. Přeučil), Berger (70. Pázler) Pospěch.

Poslední utkání soupeře:

FK Mladá Boleslav – FK Baumit Jablonec 1:1 (1:0)
Branky: 20. Johana – 63. Hubník. Rozhodčí: Královec – Štěrba, Dobrovolný. ŽK: Jarolím, Kysela, Zahustel, Johana – Valeš, Piták, Eliáš. Diváci: 1738.
Mladá Boleslav: Šeda – Bořil, Kúdela, Johana, J. Kysela (82. Ševinský) – Sivrić, Ščuk, Mareš (86. Sloboda), Jarolím, Zahustel (82. Ondřejka) – Chramosta.
Jablonec: Valeš – Novák, M. Kysela, Rossi (66. Beneš), Kopic (80. Třešňák) – Zoubele (59. Čížek), Eliáš, Vaněk, Loučka, Piták – Hubník. Trenér: Skuhravý.