clanek-1
  • Články dorost

  • 21.05.2013

Turnaj Dynamo CUP 2013

Zlaté medaile, ty si přivezli naši nejstarší dorostenci z turnaje v Berlíně, Dynamo CUP 2013. Po jasném postupu ze základní skupiny z prvního místa, se v semifinále, díky vysoké výhře 9:0, dostali přes tým Amsterodamu a ve finále v řádném čase remizovali 1:1 s Altglienicke. Rozhodovaly tak pokutové kopy, z kterých vyšla lépe naše Dukla.

Dynamo Cup 2013  má za sebou již 7. ročník, prvním historickým výhercem turnaje bylo německé BFC Dynamo v roce 2007. Letošního ročníku turnaje se zúčastnilo 60 týmů. Celý turnaj byl určen pro věkové kategorie - U13, U15, U17 a U19, kdy jednotlivé týmy byly samozřejmě rozděleny do skupin podle věkových kategorií, do kterých patří. 

Na turnaj do Berlína odjel nejstarší dorost už v pátek. Samotný turnaj byl na programu v sobotu a neděli (18. května - 19. května). V základní skupině se kluci potkali s týmy SW Marienfeld, BFC Dynamo, RVVH Ridderkerk. Hrálo se 2x15 min, kdy se ve skupinách utkal každý s každým a poté se postoupilo do vyřazovací fáze.

Skupina


FK Dukla Praha U19 - SW Marienfeld  5:0 (3:0)

Branky: Gajecký 2x (Brejcha, Tetour), Bartůněk (Gajecký), Vyjdák (Gajecký), Preisler (Brejcha).
Sestava: Němčanský - Klár, Begič, Šupina (Vyjdák), Preisler - Tetour, Troníček, Brejcha - Steinocher, Gajecký, Bartůněk.

Dynamo Berlín - Fk Dukla Praha U19  0:3 (0:2)

Branky: Gajecký (Sedláček), Bartůněk (Brejcha), vlastní Berlín (po přihrávce Sedláčka).
Sestava: Vávra - Kulikov, Begič, Šupina, Preisler - Brejcha, Ksandr, Tetour - Sedláček, Gajecký, Bartůněk.

FK Dukla Praha U19 - RVVH Riedderk   4:0 (2:0)

Branky: Brejcha (Tetour), Tetour (Brejcha), Ksandr (Troníček), Begič (Ksandr).
Sestava: Němčanský (Vávra) - Kulikov, Vyjdák, Šupina, Ksandr - Brejcha (Begič), Troníček, Tetour (Bartůněk) - Sedláček, Steinocher, Klár.

Semifinále


FK Dukla Praha U19 - AMVJ Amsterodam   9:0 (5:0)

Branky: Gajecký 2x (Kulikov, Bartůněk), Tetour 2x (Begič,Steinocher), Steinocher 2x (Preisler), Klár 2x (Steinocher, Tetour), Troníček (Preisler).
Sestava: Němčanský (Vávra) - Kulikov, Šupina, Begič (Vyjdák), Preisler - Ksandr (Brejcha), Troníček, Tetour - Sedláček, Gajecký (Steinocher), Bartůněk(Klár).

Finále


FK Dukla Praha U19 - Altglienicke 1:1 (PK 4:3)

Branky: Altglienicke - Gajecký (Brejcha)
Sestava: Vávra (Němčanský) - Klár, Begič, Vyjdák, Ksandr - Troníček (Preisler), Brejcha, Tetour - Steinocher, Gajecký, Bartůněk.

PK 1.Dukla - 1:0, 2:1, 2:2, 3:3, 4:3, Proměnili: Preisler, Klár, Ksandr, Gajecký, ve třetí sadě přestřelil Bartůněk a v 1. a 5.sérii chytil Němčanský.

Celkové skóre na turnaji: 22:1 :)
Nejproduktivnější hráči týmu: Daniel Tetour 3G+3A1.+3A2., Vojtěch Gajecký 6G+2A1., Ondřej Brejcha 1G+5A1.+1A2.



Trenér Jaroslav Hynek k turnaji řekl: "Je krásné vyhrát jakýkoli zápas, jakýkoli turnaj, radovat se z branek a vítězství, vše je zážitek a inspirace. Již před turnajem jsme věděli, že jedeme za naší první zahraniční zkušeností, a že jsme chtěli zvolit lehčí úroveň. Myslím, že se odhad potvrdil a turnaj opravdu lehčí byl. Po této zkušenosti v budoucnu chceme volit turnaje určitě více náročné. Jak řekli hráči: "Bylo to příjemné zpestření závěru sezony." Ve všech utkáních skupiny a také v semifinálovém utkání jsme dominovali. Ve finále jsme také soupeře přehrávali, ale hrál velice dobře organizovaně a hned v úvodu jsme je posadili na koně hrubkou po našem dobrém zisku míče, ale slabé malé domů.
Do půle jsme srovnali, ale soupeř byl z bloku brejkově nebezpečný. Na šance vyrovnané utkání postoupilo, po závěrečném hvizdu rozhodčího, k penaltám, které jsme, také díky dvěma úspěšným zásahům Vojty Němčanského, vyhráli 4-3. Kluci se během celého turnaje chovali báječně, hráli parádní kombinační fotbal a odměnu v podobě vítězství a dobrého pocitu si plně zaslouží. Na turnaj s námi odjeli tři hráči mladšího dorostu (brankáři Vávra, Němčanský a útočník Sedláček) a všechny bych je rád pochválil."