clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 20.05.2013

Dukla míří na ostravské Bazaly

V rámci vloženého 28. kola Gambrinus ligy odehraje Dukla utkání na půdě Baníku Ostrava. Duel je na programu ve středu 22. května od 18:00 hod.

Baník Ostrava je po 27 odehraných kolech na 13. místě ligové tabulky se ziskem 28 bodů. Takovýto počet bodů má ostravský tým za 7 výher, 7 remíz a 13 proher. Bilanci vstřelených a obdržených branek má náš středeční soupeř zápornou 32:39. V jarní části sezony má Baník na svém kontě 2 remízy (proti Dynamu ČB a na půdě Viktorie Plzeň), 3 výhry (proti Hradci, Jihlavě a Příbrami) a 6 proher (se Sigmou Olomouc, Mladou Boleslaví, Slovanem Liberec, Spartou, Brnem a v Teplicích).

Před jarní částí sezony přišel do Baníku bývalý reprezentační střelec Milan Baroš, který je s 5 brankami nejlepším střelcem ostravského klubu (společně s Chorvatem Kukecem). Milan Baroš ale nebyl jedinou zimní posilou, která do Ostravy přišla. Z hostování se vrátil Ferenčík (Dukla Bánská Bystrica). Na půlroční hostování přišli: Starý (Slovácko) a Stožický (Spartak Trnava). Do klubu ještě přišel Jan Hable z řeckého AO Kerkyra. Naopak z klubu odešli: Róbert Zeher (Zábřeh), Majtán (Žilina), Vrťo (Senica), Ján Greguš (Bolton Wanderers). 

Právě Milan Baroš, kterému vypršel trest za žluté karty bude největším nebezpečím pro obránce Dukly. "Jsme poučeni z našeho výkonu na podzim, kdy jsme inkasovali hned v první minutě a celkově nesehráli herně dobré utkání, návrat Milana Baroše zvedne akcie Baníku Ostrava, jeho přítomnost na hřišti pro nás bude nesmírně důležitá, do tréninkového procesu se zapojil i Jan Zawada, pokud všechno půjde dobře, tak je možné, že bude na utkání s Duklou připraven," uvedl pro web Baníku Ostrava trenér Pulpit.

Luboš Kozel: "Ve středu očekávám bojovné utkání, protože Baník bude hrát o pro něj důležité body. Určitě jim pomůže i to, že se vrátil Milan Baroš, který je pro ně bonusovým hráčem, takže si na něj budeme muset dát pozor. Nicméně bych řekl, že mužstvo je v herní pohodě a věřím, že se tato pohoda přenese i do zápasu na Bazalech, kde chceme, když už jedeme takovou dálku, bodovat."

Jak tedy dopadne středeční utkání na Bazalech?

Poslední vzájemné utkání:
FK Dukla Praha – FC Baník Ostrava 2:0 (2:0)
Branky: 1. Pospěch, 25. Svatonský. Rozhodčí: Adam – Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Zawada.
Diváci: 1521.
Dukla: Rada – Romera, Božič, Vorel, Vrzal – Borek, Gedeon, Malý – Berger (90. Pázler), Pospěch (82. Marek), Svatonský (71. Přeučil).
Baník: Bárta – Zawada, Frydrych, Kaprálik, Mach – Lukeš (73. Onuchukwu), Droppa (83. Zeher) – Kraut (30. Vašenda), Fantiš, Kukec – Majtán.

Poslední utkání soupeře:
FK Teplice - FC Baník Ostrava 3:2 (2:1)
Branky: 21. Antonín Rosa, 41. Franci Litsingi, 79. Aidin Mahmutovič - 12. Michal Frydrych, 54. Michal Frydrych.Rozhodčí: M. Zelinka - O. Pelikán, R. Hájek. ŽK: 16. Josef Kaufman, 42. Admir Ljevakovič, 50. Martin Jindráček, 88. Franci Litsingi - 76. Davor Kukec 
Diváci:3890
Teplice: Grigar – Chovanec, Jablonský, Kaufman, Rosa – Litsingi, Matula, Ljevakovič (84. Vondrášek), Podaný – Jindráček (64. Vachoušek), Mahmutovič (87. Lüftner).
Baník: Bárta – Vašenda, Kaprálik, Frydrych, Stronati – Fantiš (86. Stožický), Droppa, Lukeš (46. Kukec), Milosavljev – Soukup, Staško (80. Kraut).