clanek-1
  • Články žáci

  • 13.05.2013

Výsledky žákovských týmů z víkendu 11. - 12. května 2013

Starší žáci o víkendu hostili Motorlet, kterému oba týmy podlehly, U15 1:2 a U14 0:2. Mladší žáci naopak zavítali do Děčína, odkud si U13 přivezla vysokou výhru 15:3 a U12 14:2.

FK Dukla Praha U15 - FK Motorlet Praha  1:2 (0:1)

Branky: Koubek Martin.
Dukla Praha: Řepa - Doležal, Kocourek, Kaník, Greš - Masopust (55. Kodet), Dufek (35. Král), Sláma (35. Joun) - Koubek, Tkachenko (60. Vácha), Garček (35. Šimek).

Trenéři Fišar a Kohoutek: "Odehráli jsme velice kvalitní utkání s velice kvalitním soupeřem. Dokázali jsme si poradit s nátlakovou hrou i agresivním vystupováním. Po celé utkání jsme předváděli velice pohledný fotbal, ale bez gólového efektu. Soupeř nás dvakrát přetlačil a dal dvě branky, i když jiné příležitosti neproměnil. My jsme ve spoustě šancí neměli tolik štěstí ani jsme nebyli natolik fotbalově kvalitní jako v poli během kombinace. Rádi bychom chtěli chlapce pochválit za výkon i nasazení a poděkovat všem, co se na nás přišli podívat."

FK Dukla Praha U14 - FK Motorlet Praha  0:2 (0:2)

Dukla Praha: Roub - Bažant, Kubů, Šmalcl, Bell - Janko (61. Stobbe), Mentberger, Palivec -Bažo, Hamborský, Brewer (65. Gabriel).

Tomáš Večeřa: "V prvním poločase se hra přelévala z jedné strany na druhou a oba týmy si byly schopné vytvářet brankové situace. I na odpískané penalty to bylo nerozhodně (1:1), přesto na vstřelené branky 0:1 pro hosty, kterým se ještě z brejku ihned po neproměněné penaltě podařilo zvýšit (0:2). Ve druhém poločase jsme ještě zvýšili úroveň kvality naší hry a tím zatlačili Motorlet do defenzivy. Dařilo se nám dále produkovat brankové příležitosti, ale často jsme mířili těsně vedle brankové konstrukce anebo naráželi na výborného brankáře hostů. Naši hráči zaslouží pochvalu za postoj a předvedený výkon v utkání, kdy prohrává a selhává v koncovce. Gratulujeme hráčům Motorletu, kteří podali velmi dobrý týmový výkon."


FK Junior Děčín - FK Dukla Praha U13  3:15 (0:3, 0:2 / 2:6, 1:4)

Branky: Nussbauer 2x, Doležal, Švihálek, Houha 2x, Racocha, Štancl, Rattay 3x, Drozd, Hladík, Tříska 2x.
Dukla Praha I.: Záhora – Doležal, Hamborský – Švihálek, Ferreira, Studnička, Houha- Racocha --Nussbauer, Žáček, Jůza. Dukla Praha - II.: Švarc (Kadlec) – Kalabis, Tvrdík – Pelc, Štancl, Vácha, Rattay – Drozd -- Hladík, Bohdan, Tříska.

Jaroslav Žipaj: "Celý zápas proti poctivě bránícímu soupeři, který se snažil vyrážet do rychlých protiútoků, jsme působili utahaným, ospalým dojmem. Hru jsme měli celkově pod kontrolou, často nám ale chyběla vyšší rychlost v řešení některých herních situací. Na obou hřištích jsme si vytvořili množství šancí, na proměňování kterých ale musíme nadále poctivě pracovat. Především na kvalitní přípravě míče pro sebe nebo pro spoluhráče a klidu v zakončení."

FK Junior Děčín - FK Dukla Praha U12  2:14 (1:6)

Branky: Kočí 4x, Kozel 4x, Novák 2x, Dolák 1x, Žůrek 1x, Jarovský 1x, Novichikhin 1x.
Sestava DUK - Absolín, Šerák, Basl - Matoušek, Peake, Mentberger, Holoubek, Vožický, Kočí, Žůrek, Kozel, Čečetka, Jarovský, Novichikhin, Novák, Janků, Linhart, Stanislav, Dolák, Pospíchal.

Trenér Patrik Zeidler: "Po sérii těžkých utkání jsme se měli tentokrát utkat se soupeřem z dolních pater tabulky. Na konečném výsledku se podepsala především nekvalita našeho zakončení a občas i přístup některých hráčů k němu. Během utkání jsme si kromě 14 vstřelených branek vytvořili dalších asi 20 vyložených šancí. Domácím patří ke cti, že se snažili o konstruktivní rozehrávku na rozdíl od většiny mužstev, která se nacházejí v bodovém hodnocení nad nimi."