clanek-1
  • Články dorost

  • 13.05.2013

Výsledky dorosteneckých týmů z víkendu 11. - 12. května 2013

Víkendové zápasy dorosteneckých týmů mají bilanci dvou vítězství a jedné prohry. Rezerva staršího dorostu zvítězila 3:2 nad FC Háje JM. Mladší dorostenci U17 vyhráli nad FAŠV 4:2, stejným výsledkem stejnému soupeři podlehla FKD U16, tedy 2:4.

FK Dukla Praha U18 - FC Háje JM  3:2 (2:2)

Branky: 4. Tran (Tříska), 37. Tran (Filip), 87. Tran (Kříž, Filip) - 22., 36. Háje.
Dukla Praha: Hodan – Kulikov, Filip, Vyjdák, Halbich (46´ Kozel) – Tran, Stuj, Benda (46´ Pergl) – Romanovskyy, Kříž, Tříska.

Tomáš Kulvajt: "Do vedení jsme šli již ve čtvrté minutě, kdy se po rohovém kopu ve skrumáži dobře zorientoval Tran a tvrdou ranou zblízka nás poslal do vedení. V dalším průběhu jsme se snažili tvořit hru a dostali se i do několika šancí. Soupeř však byl v koncovce velmi efektivní a dvakrát skóroval po rychlých akcích. Do poločasu se nám ale podařilo vyrovnat po rychlém protiútoku opět Tranem. Druhý poločas jsme Háje ještě více zatlačili, z územní převahy jsme si ale větší šance nevytvořili. Až v samém závěru jsme tlak vystupňovali. Po akci Filipa střílel Kříž, jehož střelu Tran usměrnil zblízka do sítě a svým třetím gólem v utkání dokonal naše vítězství."

FAŠV Varnsdorf - FK Dukla Praha U17  2:4 (0:2)

Branky: 64. FAŠV, 74. FAŠV - 13. Kolařík (Sedláček), 29. Bezpalec (Vachoušek), 43. Beneš (Bezpalec), 72. Vachoušek (Beneš).
FAŠV: Krajčovič - Budský, Hoke, Zounar, Zelinger, Zima, Ladra, Hambalek, Doležal, Smejkal, Devátý.
Dukla Praha: Vávra - Bohánek, Komárek, Cvrček (60. Rublič), Vosátka - Bezpalec, Petrák, Sedláček - Vachoušek, Beneš, Kolařík (41. Nadri).

Trenéři Langr a Szekeréš: "Dalším soupeřem v pokračování anglického týdne byl snaživý tým Šluknovského výběžku. Domácí vstoupili do utkání s velkým nasazením, vyloženou brankovou příležitost jsi však nevypracovali. Ranou do úsilí domácích byla naše první nebezpečná situace, kdy přihrávku Sedláčka, i s pomocí teče soupeře, dopravil do branky Kolařík. Pak následovala naše silná pasáž plná kombinací se zakončením, která vyvrcholila druhou brankou utkání. Autorem byl Bezpalec po zakončení z malého vápna po přihrávce Vachouška proti noze. Aktivu v úvodě druhého poločasu zúročil další brankou Beneš po asistenci dnes dobře hrajícího Bezpalce. Pak si slovo vzali domácí, kteří využili naši individuální chyby. S odpovědí jsme dlouho neotáleli, kombinaci Nadriho s Benešem zakončil brankou z bezprostřední blízkosti branky Vachoušek. Naše další individuální pochybení potrestali poslední brankou utkání domácí. Celkově lze u mužstva vyzvednout herní aktivitu, určitou kvalitu v kombinacích i zakončení. Mementem je několik nedůsledností, koncentraci je nutné udržet až do konce utkání!"

FAŠV Varnsdorf - FK Dukla Praha U16  4:2 (3:1)

Branky: Šahini (Rybalka, Telvák), Sell (Tylšar).
Dukla Praha: Hladký - Dostál (41. Tylšar), Pártl, Rybalka (41. Pešička), Čermák (41. Brabenec) - Šíma, Sell, Mammedov(41. Kozel) - Telvák, Šahini, Hájek.

Pavel Mejdr: "Po celé utkání jsme dotahovali soupeřův náskok a chybělo málo, abychom výsledek srovnali. Soupeř nám ale pokaždé naší kontaktní brance dokázal odskočit na rozdíl dvou branek. Je to naše čtvrtá porážka v řadě ale mužstvo se pere statečně a v každém z těchto zápasů máme dobré pasáže. Musíme dále pracovat a věřit že výsledky přijdou."