clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 08.05.2013

V úterý nás čeká Zbrojovka Brno!

Odložené utkání 27. kola Gambrinus ligy se pro Duklu nese ve znamení souboje se Zbrojovkou Brno. Tým, který hraje od 23. kola pod novým trenérem Grmelou, remizoval v posledním zápase s Mladou Boleslaví 1:1. Zajímavostí je, že do Brna v zimě přestoupil náš bývalý hráč – Miroslav Markovič.

Brněnský tým má na svém kontě po 26 odehraných zápasech 29 bodů a to za osm výher, pět remíz a třináct proher. V jarní části soutěže si Zbrojovka připsala dvě výhry (proti Sigmě a Baníku), dvě remízy (s Dynamem ČB a Mladou Boleslaví) a šestkrát odcházeli brněnští hráči z jarních zápasů poraženi (s Plzní, Jabloncem, Slavií, Hradcem, Jihlavou a Libercem). Skóre brněnských je 28:43. 

Ve zmiňovaném posledním utkání remizoval moravský celek s Mladou Boleslaví 1:1, jedinou branku Brňanů vstřelil Tomáš Frejlach. „Tempo a styl zápasů změnila naše branka, fotbal se od té doby stal koukatelnějším. Škoda těch šancí, které zahodili Traore se Švancarou. V zápasech, které jsou takto vyrovnané, je důležité dát aspoň jednu z těch šancí. Když se na to zpětně dívám, tak máme zasloužený bod. Co se týče boje o záchranu, stačilo by nám s jistotou 31 bodů, máme jich 29, možná i ten jeden dnešní bod později o všem rozhodne,“ uvedl pro web brněnského klubu trenér Grmela.  

Jak už bylo zmíněno, za Brno nastupuje bývalý hráč Dukly Miroslav Markovič, který hájí barvy Zbrojovky od zimní přestávky. Společně s ním přišli v zimní pauze do kádru Brna Karel Kroupa (volný hráč), Tomáš Frejlach ze Slavie a Muamer Avdič ze Znojma. Klub opustil pouze Josef Kaufamnn, který se vrátil do Slavie, odkud pak zamířil do Teplic.

Hlavním trenérem Zbrojovky je Ludevít Grmela, který nahradil po 22 odehraných kolech Petra Čuhela. Trenér Grmela vedl před nástupem k „A“ týmu úspěšnou juniorku jihomoravského celku, se kterou hrál na špici tabulky Juniorské ligy. V dnešním utkání se ale bude muset obejít bez nejlepšího střelce. Petr Švancara obdržel v posledním zápase s Mladou Boleslaví čtvrtou žlutou kartu.

Luboš Kozel: „Na podzim jsme až do utkání s Brnem body dost ztráceli. A právě ten zápas byl pro nás zlomový. V pátek to může být utkání o tom, jestli zůstaneme v bojích o pohárovou Evropu. Ale čeká nás těžký zápas, protože Brno ještě není zachráněné a po změně trenéra se dost zvedli, prohráli pouze v Liberci a dokázali získat doma ze tří zápasů sedm bodů. Takže se určitě budou snažit ligovou příslušnost dotáhnout tady. Ale věřím, že naše mužstvo je momentálně silné. Dokázalo to i v Jihlavě, kde se mu sice nedařilo tak, jak bych si přál, ale dotáhli jsme remízu. Na rozdíl od minulého utkání chceme střílet branky a vyhrát.“

Jak tedy dopadne páteční duel? Zůstane Dukla stále ve hře o evropské poháry? Přijďte se podívat v 18,00 hodin na Julisku, společné fandění pokračuje!