clanek-1
  • Juniorka

  • 07.05.2013

Jan Juroška se stal hráčem 29. kola juniorské ligy!

Celých devadesát minut si krajní obránce Jan Juroška vedl v utkání proti Příbrami výborně. Svůj výkon pak stvrdil vstřelením vyrovnávací branky a zaslouženě byl tak zvolen hráčem 29. kola juniorské ligy.

V utkání proti Příbrami běžela devadesátá minuta, po neúspěšném útoku soupeře podnikla Dukla rychlý protiútok, na jejímž konci byl právě Jan Juroška. "Na půli jsem se snažil napadat soupeře a pokusit se o něco. Nakonec se nám to podařilo, Kuna (Petar Kunič – pozn. red.) vybojoval míč, dal krásnou uličku Mícovi (Janu Mickovi – pozn. red.), který si balon posunul kolem gólmana. Poté mi krásně přihrál pod sebe a já už jsem jen důrazem srovnal na 2:2," popsal svůj gól Honza. 

A nejen gól ozdobil výkon dvacetiletého talentovaného fotbalisty. Během utkání si počínal velice aktivně a několikrát i vybídl své spoluhráče do šancí. „Honza odehrál proti Příbrami jeden ze svých lepších zápasů, z pozice pravého beka dokázal v 90. minutě rozhodnout o konečné remíze. Je vidět, že se jeho výkonnost postupně stabilizuje a stává se oporou týmu, což si myslím, že je důležité, protože před rokem přišel z Hlučína, kde hrál dorosteneckou ligu. Má v sobě zakořeněné ofenzivní vlastnosti, na pravého obránce až nadstandardní, takže si myslím, že v současném fotbalu má velkou perspektivu. Záleží jen na něm, jakým způsobem bude pracovat a jak se s tím popere. Věřím, že už příští sezonu by mohl naskočit třeba do farmy, nebo tréninku s A-týmem,“ uvedl trenér Jaroslav Peřina.

Více si můžete přečíst na juniorskaliga.cz.