clanek-1
  • Články dorost

  • 06.05.2013

Výsledky dorosteneckých týmů

Víkendová utkání dorosteneckých týmů přinesla jednu remízu a dvě prohry. FKD U18 prohrála s Horními Měcholupy 0:1. FKD U17 nakonec remizovala s Hr. Králové 3:3 a U16 prohrála se stejným soupeřem 0:3.

SK Horní Měcholupy - FK Dukla Praha U18 1:0 (0:0)

Branky: 52. H. Měcholupy.
Sestava DUK - Kořínek – Kulikov, Filip, Vyjdák, Bezděk – Stuj, Benda, Troníček – Romanovskyy, Kříž, Tříska (60. Tran).

Tomáš Kulvajt: "V průběhu prvního poločasu jsme domácí nepustili ani do náznaku šance. Sami jsme několikrát ohrozili branku domácích střelami ze střední vzdálenosti. Největší tlak a naše šance přišli před poločasem. Ve 42. minutě Tříska v dobré pozici těsně minul, o minutu později byl podobně neúspěšný Kříž a o další minutu nás obral o vedení těsný ofsajd. Domácí zahrozili po přestávce. V 52. minutě nastřelili tyč a o pár vteřin později zužitkovali brankou přesný centr z levé strany. V dalším průběhu jsme měli šance na vyrovnání, Kříž, Troníček ani Filip však nemířili přesně. Ve snaze zvrátit výsledek jsme v závěru otevřeli hru, z čehož vyústily dva brejky domácích, které však Kořínek skvěle zneškodnil. Vyrovnat se nám již nepodařilo, a proto se musíme smířit s první jarní porážkou."

FK Dukla Praha U17 - FC Hradec Králové 3:3 (3:1)

Branky: 15. Sedláček (Vachoušek), 25. HK, 26. vlastní branka HK (Beneš), 30. Beneš (Bezpalec), 52. HK, 73. HK.
Sestava DUK - Němčanský - Bohánek, Komárek, Vosátka, Rublič (76. Kolařík) - Farkaš (20. Nadri), Bezpalec, Petrák (75. Cvrček) - Beneš, Sedláček, Vachoušek (78. Pergl).
Sestava HRA - Vyšehrad, Hrabar, Hlavsa, Šejvl, Zbudil, Trubač, Dočekal, Majurník, Fenz, Zdržálek.

Petr Langr a Ludovít Szekeréš: "Zajímavé a kvalitní utkání odehrálo naše mužstvo proti vedoucímu týmu naší soutěže. První poločas za přispění obou aktérů utkání sneslo i přísnější měřítko kvality. Hosté potvrzovali svoji herní kvalitu i pohybovou a rychlostní dispozici, na což jsme se i my snažili odpovědět stejnou minci. První branku vstřelil po výborné přihrávce Vachouška Sedláček, i díky výbornému prvnímu doteku. Naši kompaktnost ve středu pole narušilo zranění Farkaše po tvrdém zákroku Vyšehrada. Hosté srovnali skóre utkání hlavičkou nepokrytého hráče. Následně po rozehrávce přihrávku Bezpalce výborným řešením situace 1:1 gólově zúročil Beneš. Hosté odpověděli dělovkou, kterou s námahou likvidoval gólman Němčanský. Situace střídala situaci, ostrý střílený centr Beneše jsi srazili hosté do vlastní branky. Druhý poločas se nesl ve znamení převahy hostů, kterou se nám povedlo přerušovat jenom krátkodobě s ojedinělým ohrožením branky soupeře. Naši chybu v komunikaci gólman - obránce okamžitě hosté ztrestali a v závěru utkání další brankou zaslouženě vyrovnali skóre a tím určili závěrečný stav utkání. Dnes za celkový přístup, odhodlanost i kvalitu hry, hlavně v první půli, zaslouží celý tým pochvalu. Výborná motivace do další tréninkové činnosti. Hoši děkujeme!

FK Dukla Praha U16 - FC Hradec Králové 0:3 (0:3)

Sestava DUK - Štorc - Dostál (41. Telvák), Pártl, Rybalka, Pešička - Šíma, Kozel, Sell (41. Mammedov) - Tylšar, Brabenec (41. Šahini), Hájek.

Pavel Mejdr: "Zápas jsme sice prohráli, ale celé mužstvo je třeba pochválit. Především za třicet minut prvního poločasu, kdy jsme byli lepším týmem a vytvořili jsme si dvě 100% šance (Brabenec, Sell), ale nepodařilo se nám je proměnit. Byl to naopak soupeř, který během pěti minut dal do konce poločasu tři branky a stanovil tak konečný výsledek utkání. Ve druhém poločase měl Hradec převahu, ale branka už nepadla."