clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 29.10.2010

Poslední podzimní výjezd míří do Zlína. Ukořiští Dukla body?

P R A H A - Kdo s fotbalisty Zlína před sezonou příliš nepočítal, ten se hodně spletl. Moravané opět patří do druholigové špičky. V sobotu se na jejich stadionu představí Dukla, která tak absolvuje poslední podzimní výjezd.

Na Letné se v létě hodně obměnil kádr. Odešli zkušení hráči jako Abraham, Žůrek nebo Kroupa. Nejvýraznější posilou se stal záložník Roman Dobeš, jinak zůstal kádr hodně omlazen. „Kabina se výrazně pročistila, mužstvo je velmi pracovité a perspektivní s tím, že fotbal není jen o jménech, o čemž jsme se přesvědčili v posledních dvou letech, ale o výkonech na hřišti a o ochotě pracovat pro tým,“ řekl trenér Marek Kalivoda.

Se Zlínem se před sezonou tolik nepočítalo a zástupci klubu nevyhlašovali žádné vysoké cíle. Když ale odstartovala druhá liga a Ševci prošli úvodní čtyři kola bez ztráty bodu, jasně se ukázalo, že jejich síla bude opět velká. „Jsou velkým překvapením soutěže,“ shodovali se fotbaloví odborníci. V současné době je Tescoma na pátém místě, na Duklu ztrácí pět bodů.

Poslední zápasy se ale Zlínu nepovedly. Nejprve remizoval doma s Hlučínem, pak podlehl v Mostě. „Pokud nedáme gól v době, kdy drtíme soupeře, a pak ze standardní situace sami inkasujeme, čímž se ráz zápasu zásadním způsobem změní, těžko můžeme pomýšlet na úspěch,“ shrnul utkání trenér Kalivoda.

„Přestože jsme teď dva zápasy v řadě neuspěli a nevyužili jsme možnost dotáhnout se na vedoucí celky, nálada v kabině je pořád bojovná a plná odhodlání,“ uvedl pro klubový web záložník Filip Novák.

Ani Dukle ale poslední střetnutí výsledkově nevyšlo, když remizovala na domácím stadionu se Spartakem MAS Sezimovo Ústí 1:1. Tentokrát chtějí oba celky zaváhání z minulého týdne napravit. Ale povede se to pouze jednomu.

Když se fotbalisté Dukly představili ve Zlíně naposledy, skončilo utkání porážkou 1:3. Přitom se po zápase nedalo říct, že by Pražané byli horším týmem. Jedinou branku Dukly tehdy vstřelil Dani Chigou.

Trenér Kalivoda se snaží vtisknout svému týmu ofenzivní tvář. V sobotu se tak dá očekávat atraktivní střetnutí plné šancí a gólů. Vždyť přesně takový byl i poslední vzájemný duel na Julisce.

Utkání začíná v sobotu v 18 hodin. Pojeďte s fanoušky Duklu podpořit!


Poslední zápas našeho soupeře

FK Baník Most – FC Tescoma Zlín 3:1 (1:0)
Branky: 42. Jedinák, 62. Schut, 75. Danoski - 84. Poznar. ŽK: Bohata, Knakal – Elšík. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Vnuk. Diváků: 465.
Most: Paleček – Knakal, Lafrance, Bohata, Jendruščák – Rosendo (90. Christof), Hofmann, Schut, Jedinák, Oboya (63. Rusetski) – Franěk (71. Danosti). Trenér: Aňon.
Zlín: Zapletal – Pazdera, Malý, Zbožínek, Elšík – Borák (64. Švach), Dobeš R. (78. Poznar), Šmahaj, Šrom (64. Dobeš J.) – Bačík, Novák. Trenér: Kalivoda.

Poslední vzájemné střetnutí

FK Dukla Praha - FC Tescoma Zlín 3:2 (2:1)
Branky: 18. Malý, 32. Šiml, 78. Chigou - 21. Kroupa, 84. Žůrek. ŽK: Chigou - Abrahám. Rozhodčí: Rozhodčí: Adam - Slavík, Szarowski. Diváků: 425.

FK Dukla: Rada - Pospíšil, Šmíd, Vorel, Mičic - P. Malý (85. Hanousek), Gedeon, Šiml - Svatonský (65. Berger), Vrána (86. Kučera), Chigou.
Zlín: Tobolík - Pazdera (65. Žůrek), Kroča, Zbožínek, Novák - Šmahaj (82. Šrom), Vozábal, Abrahám, Jelínek - Bača (73. Bačík), Kroupa.