clanek-1
  • Klub

  • 29.04.2013

PŘÍBĚHY Z TRIBUNY

Dne 24.dubna 2013 vyvrcholil cyklus vzácných lidských setkání, která pod názvem Příběhy z tribuny připravovala po celou sezónu speciálně pro mládež Dukly spisovatelka Zuzana Maléřová.

Autorka "Příběhů" si k intimním hovorům o životě, o lásce, chybování i zpytování zvala přední umělce i zástupce fotbalové Dukly. "Byl to silný zážitek. Uvědomila jsem si, že takhle lidé běžně nemluví," řekla po skončení herečka Táňa Fischerová, jeden z hostů závěrečné Tribuny. 


Spolu s ní přijali pozvání generální manažer FK Dukla Praha Michal Prokeš, jehož silný příběh nenechal nikoho chladným a herečka a malířka Barbora Srncová, která na přání Zuzany Maléřové namalovala klukům krásný obraz s dukláckým sloganem: "Jsem hrdý na svůj klub." Emotivním vrcholem podvečera byla povídka věnovaná současnému trenérovi ročníku 2000 Jaroslavu Žipajovi, kterému autorka, rodiče, ale především "jeho" hráči vzdali dojemný dík a hold. 

Dojetí střídal smích a jako u všech předchozích Tribun v podtextu všech šestnácti příběhů jakoby klukům na jejich cestu životem zaznívalo: "Nikdy se nevzdávej."


Prohlédnout fotogalerii