clanek-1
  • Články dorost

  • 28.04.2013

Výsledky dorosteneckých týmů

Dvě vítězství přinesl dorostencům poslední dubnový víkend. U18 zvítězila nad Slavojem Podolí vysoko 8:1. U17 porazila Liberec 2:1 a nakonec U16 podlehla stejnému soupeři 0:4

FK Dukla Praha U18 - AFK Slavoj Podolí 8:2 (3:1)

Branky: 20. Kříž (Troníček, Vyjdák), 28. Ksandr PK (Romanovskyy, Troníček), 33. Kříž (Bezděk, Gajecký), 51. Tříska (Tran, Bezděk), 60. Kříž (Tříska, Benda), 64. Romanovskyy PK (Benda), 67. Romanovskyy (Kulikov,Tran), 87. Tříska (Vyjdák, Benda) - 45., 66. PK Podolí.
Sestava DUK - Hodan – Kulikov, Filip, Vyjdák, Bezděk – Tran, Ksandr, Troníček (46. Benda) – Romanovskyy, Gajecký (46. Tříska), Kříž.

Od začátku zápasu jsme si vytvářeli množství šancí, a přestože jsme tři proměnili, poločasové skóre mohlo být daleko vyšší. Hosté hrozili jen z občasných rychlých protiútoků. Těsně před poločasem z jednoho takového snížili. Druhý poločas se odehrával v podobném duchu. My přidali dalších pět branek, hosté po jednom z brejků a penaltě jen korigovali.

Trenér Tomáš Kulvajt: "Soupeře jsme výrazně přehráli a velmi pozitivní je, že o naše branky se postaralo 11 za 12 hráčů v poli, kteří dnes nastoupili. Branky jsme vstřelili po pěkných kombinacích, z rychlých protiútoků i ze standardních situací. Škoda jen dvou obdržených branek, které mírně kazí dojem z jinak velmi povedeného utkání."

FC Slovan Liberec - FK Dukla Praha U17 1:2 (0:1)

Branky: 78. Liberec - 5. Sedláček (Farkaš), 79. Komárek (Sedláček, Beneš).
Sestava LIB - Kvítek - Janků, Flesner, Kukla, Šustr, Knejzlík, Jakimič, Bláha, Barac, Zavřel, Čuřík.
Sestava DUK - Němčanský - Rublič, Komárek, Vosátka, Bohánek, Farkaš (66. Kolařík), Petrák, Bezpalec, Nadri (72. Najman), Sedláček, Beneš.

Pohled trenérů Langra a Szekeréše: "Hezký sportovní areál a studené počasí nás vítalo ve městě pod Ještědem při dalším měření sil v naší soutěži. Předpoklad kvalitního zápasu díky hernímu pojetí ze stran obou mužstev byl nakonec i prakticky naplněn. Aktivní a dynamický vstup domácích jsme zmírnili v páté minutě naší první povedenou akcí, kdy kolmici Farkaše lobem přes gólmana Kvítka efektně zúročil Sedláček - 0:1. Hra nadále měla potřebnou kvalitu i tempo. Domácí si kombinacemi ve středu pole vytvořili územní převahu, v koncovce se spoléhali na centrované míče, které byli často neadresné. V další minutách po přihrávce Beneše opět loboval Nadri, bohužel s gólmanem i prázdnou branku. Ostrý vstup měli domácí i do druhé půlky utkání, ale stejně jako v první části, případné možnosti nedokázali vhodně vyřešit. My jsme se snažili využít každou možnost k ohrožení branky soupeře, taky jsme ale byli neefektivní. V závěru utkání gradovalo. Domácím se povedlo srovnat skóre po standardní situaci hezkou hlavičkou - 1:1. Ihned po rozehrávce získali také výhodu rohového kopu, kde dobrou práci Sedláčka s Benešem v pokutovém území protavil ve vítěznou branku Komárek - 1:2." Za předvedenou hru,přístup a nasazení zaslouží pochvalu obě mužstva.Oceňujeme i způsob vedení utkání ze strany p.Pechance,rozhodčího utkání.

FC Slovan Liberec - FK Dukla Praha U16 4:0 (0:0)

Sestava DUK - Štorc - Dostál (50. Telvák), Pártl, Rybalka, Pešička - Šíma, Kozel (70. Mammedov), Sell - Tylšar, Brabenec, Hájek (60. Šahini).

Trenér Pavel Mejdr: "O výsledku utkání rozhodl náš vstup do druhého poločasu, kdy jsme během čtyř minut inkasovali dvě branky. I po obdržených gólech jsme hráli vyrovnané utkání, ale bohužel jsme žádnou svoji příležitost neproměnili. V závěru soupeř vstřelil ještě dvě branky. Mužstvo za výkon v prvním poločase a část druhého musíme pochválit, i když výsledek je pro nás nepřízniví."