clanek-1
  • Články dorost

  • 23.04.2013

Výsledky dorosteneckých týmů z víkendu 20. - 21. března 2013

Víkendová utkání dorosteneckých týmů přinesla dvě velká vítězství a jednu prohru. U18 zvítězila nad Přední Kopaninou 5:0, U17 rozstřílela Meteor 7:0 a stejnému týmu podlehla U16 1:2.

FC Přední Kopanina - FK Dukla Praha U18 0:5 (0:3)

Branky: 30. Steinocher (Benda, Troníček), 35. Klár (Steinocher, Benda), 37. Kříž (Bezděk, Klár), 71. Šupina (Troníček), 90. Ksandr (Tran).
Sestava DUK - Kořínek – Ksandr, Šupina, Vyjdák, Bezděk – Tran, Benda (55´ Romanovskyy), Troníček – Klár (45´ Tříska), Steinocher.

Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří hned ve druhé minutě nastřelili tyč. Poté však následovala pasáž našich šesti velkých šancí, které jsme však neproměnili. Až ve 30´se povedlo úspěšně zakončit akci Steinocherovi a gól nás uklidnil. Do poločasu jsme po pěkných akcích přidali další dva góly Klárem a Křížem. Druhý poločas jsme si náskok pohlídali, v poslední dvacetiminutovce ještě dva góly přidali a zaslouženě zvítězili.

Trenér Tomáš Kulvajt: "Kromě dvou příležitostí na začátku zápasu jsme Kopaninu do větší šance nepustili a od 15´ byl zápas prakticky na jednu branku. Našim největším soupeřem byl pro nás dnes terén. Brzdil nás v plynulejší kombinaci, ale hlavně v přesném zakončení. Díky značným nerovnostem v pokutovém území jsme se prali více se zpracováním míče namísto jeho přesného umístění do branky. I přes to jsme pět branek vstřelili a z předvedenou hrou můžeme být rozhodně spokojeni."

FK Dukla Praha U17 - FK Meteor Praha VIII 7:0 (3:0)

Branky: Beneš 2x, Petrák, Bohánek, Komárek (PK), Sedláček, Najman.
Sestava DUK - Němčanský - Rublič, Komárek, Vosátka, Bohánek, Farkaš, Petrák, Sedláček, Beneš (Najman), Nadri (Kolařík).
Sestava MET - Hradil - Malý, Petřík, Onderka, Ploc, Šimek, Houštecký, Nouzák, Veselý, Pytloun, Ščuka.

Pohled trenérů Langra a Szekeréše: "V dnešním utkání jsme udrželi aktivitu i herní kvalitu po dobu celého utkání i s dostatečnou kreativitou a efektivitou v zakončení. Soupeř vsadil na brejkové a standardní situace, které mu ale úspěch nepřinesly. Lepší technická zdatnost našich hráčů nám nakonec vynesla výrazné vítězství. Poděkování patří celému týmu."

FK Dukla Praha U16 - FK Meteor Praha VIII 1:2 (1:1)

Branka: 34. Šíma (Čermák, Tylšar)
Sestava DUK - Hladký - Dostál, Pártl, Pešička (55. Rybalka), Čermák - Kozel, Šíma, Mammedov (50. Telvák) - Tylšar, Brabenec, Hájek (50. Šahini).

Trenér Pavel Mejdr: "Sehráli jsme podobné utkání jako na podzim, kdy jsme měli více ze hry, ale prohráli. V prvním poločase jsme si vypracovali několik dobrých příležitostí, ale branku se nám vstřelit nedařilo.Byl to na opak soupeř, který se dostal do vedení střelou za velkým vápnem. Do poločasu se nám podařilo vyrovnat a nastřelit tyčku.Ve druhém poločase se soupeř soustředil na obranu a nakopávané dlouhé míče. My jsme se snažili kombinovat, ale přicházeli jsme o míče a mohli jsme dvakrát inkasovat.Po jedné takové chybě nás soupeř potrestal a utkání skončilo naší druhou porážkou."