clanek-1
  • Klub

  • 18.04.2013

Koněšín na návštěvě Julisky

Debakl Baumitu Jablonec na stadionu pražské Dukly 5:1 sledovali na vlastní oči také hráči TJ Koněšín A. Šanci být u brankové kanonády a prohlédnout si zázemí multifunkčního areálu Na Julisce vyhráli svou aktivitou v projektu Gambrinusu Kopeme za fotbal.

„Stadion je v krásném prostředí a je to tu podle mě hezčí než jinde,“ zhodnotil atraktivně položené působiště Dukly záložník Koněšína Michal Králík, který už s mužstvem navštívil v rámci projektu například stadion Dynama České Budějovice nebo Sigmy Olomouc. „Byl jsem mile překvapený. Stadion má charisma, které jinde nepocítíte,“ dal za pravdu kolegovi z mužstva stoper Lukáš Špaček.


„Jsem rád, že jsem se sem dostal. Byl to poslední pražský stadion, kde jsem nebyl,“ prozradil univerzál Marek Kafoněk. A rovnou měl příležitost Julisku detailně prozkoumat. 

Hráči z OFS Třebíč se dostali jak na trávník, tak do šaten nebo do „klubovny“ zaplněné cennými trofejemi vybojovanými borci, kteří v minulosti oblékali dres slavného klubu. Současnost Dukly zasadila do kontextu osobnost nejpovolanější, legendární Günter Bittengel, který se chopil role průvodce. A v této úloze se opravdu osvědčil. Vyprávěl o hvězdách svého fotbalového klubu, ale také připomněl nelehké časy celku, který má své kořeny na půdě armády.

„Pan Bittengel nás velice pěkně provedl. Když si to někdo projde tak, jak jsme mohli my, zanechá to na něm jedině pozitivní dojem,“ ocenil slavného průvodce Lukáš Špaček. 

Příjemné setkání umocnil také dárek od pražského klubu. Návštěvníci dostali míč s podpisy aktuálních fotbalistů Dukly Praha. 

„Už se těším na zápas s Baumitem Jablonec. Fotbalový zážitek tak bude komplexní se vším všudy,“ řek Lukáš Špaček při fotografování u sochy Josefa Masopusta, kterou hráči Koněšína nemohli při své exkurzi sportovním areálem vynechat. Poté je již čekalo občerstvení a fandění při utkání Gambrinus ligy. 

Projekt Gambrinusu Kopeme za fotbal se rozjel v roce 2010. Kromě materiální podpory pro týmy od nejnižší soutěže po okresní přebor dává klubům možnost soutěžit o exkluzivní okamžiky s celky Gambrinus ligy. Kromě střetnutí s profesionály mohou také vyhrát trénink s koučem z první ligy a mnoho dalších zajímavých cen. Do projektu je v současnosti v 31 regionech zapojeno přes 535 týmů.