clanek-1
  • Články dorost

  • 15.04.2013

Výsledky dorosteneckých týmů z víkendu 13. - 14. dubna 2013

O víkendu nastoupila rezerva staršího dorostu proti prvnímu týmu tabulky Bohemians Praha, s kterým remizovala 1:1. Mladší dorostenci zajížděli na Xaverov, kde se utkali s týmy Slavie. FKD U17 prohrála 1:4 a FKD U16 0:10.

FK Dukla Praha U18 - Bohemians Praha (Střížkov) 1:1 (0:1)

Branky: 90. Kříž (PK)(Tran, Ksandr) - 32. Kuč (Slavík).
Sestava DUK - Kořínek – Ksandr, Šupina, Vyjdák, Bezděk – Tran, Troníček (46. Brejcha), Benda – Romanovskyy (46. Klár), Kříž, Tříska. Trenér: Kulvajt.

V žádné z našich šesti šancí v prvním poločase jsme nebyli dostatečně důrazní či přesní, abychom zásadně ohrozili branku hostí. Sami jsme naopak soupeři jednu vyloženou šanci darovali špatnou rozehrávkou. Hosté však využili až svou druhou, kdy po zpětné přihrávce zprava Kuč přesně zakončil. Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté, kteří po rychlém protiútoku nastřelili břevno. Poté následovala pasáž, ve které jsme nevyužili čtyři velké šance my. Střížkovští kontrovali ojedinělými, avšak velmi nebezpečnými brejky, které se nám však dařilo ubránit. Konec zápasu byl v naší režii. Vyrovnání se nejprve přiblížil Brejcha, který nastřelil tyč, v poslední minutě pak Trana fauloval jeden z hostujících obránců a kopala se penalta. Zodpovědnost na sebe vzal Kříž a penaltu proměnil.

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta: "Proti prvnímu týmu soutěže jsme odehráli velmi dobrou partii. První poločas nebyl z naší strany herně tak přesný, s příchodem Brejchy a Klára se naše hra výrazně zkvalitnila. V šancích jsme však postrádali potřebný klid či rozhodnost. Penalta za faul na Trana však byla zaslouženým vyústěním naší herní převahy a vůle zápas zvrátit. Za to patří klukům velká pochvala."

SK Slavia Praha - FK Dukla Praha U17 4:1 (1:1)

Branky: 3. Slavia, 52. Slavia, 62. Slavia (PK), 80. Slavia - 4. Vachoušek (as. Sedláček, Nadri).
Sestava SLA - Otáhal - Routek, Gilian, Broukal, Pelyak, Jankto, Pecháček, Badocha, Bezdička, Kubec, Doležal.
Sestava DUK - Němčanský - Rublič, Vachoušek (Najman), Bohánek (Pergl), Komárek, Beneš, Nadri, Petrák, Vosátka (Melichar), Sedláček, Farkaš (Kolařík). Trenér: Langr.

Pohled trenérů: "První dotek s přírodní trávou v jarní části naší soutěže mají za sebou naši hráči v areálu Na Chvalech, kde hrali své domácí utkání dorostenci Slavie. Úvod utkání byl zajímavý. Slavie z první příležitosti vstřelila branku, na kterou jsme v další minutě odpověděli, když získal míč Nadri, posunul Sedláčkovi, který připravil ideální pozici na zakončení pro Vachouška. Aktivní a zodpovědnou hrou jsme čelili kvalitě soupeře, který měl územní převahu, do poločasu bez výraznějších brankových možností. Ve druhém poločase jsme inkasovali branku z téměř nulového úhlu, nabídli nedovoleným zákrokem výhodu penalty a rázem to bylo o dvě branky. Až pak se nám povedlo zmírnit tlak soupeře, bohužel několik našich silných možností zůstalo dnes bez brankového efektu (Farkaš, Petrák 2x). V úplném závěru utkání po naší nedůslednosti soupeř uzavřel stav utkání. Náročné utkání ať je poučením i motivem do další práce celého týmu."

SK Slavia Praha - FK Dukla Praha U16 10:0 (4:0)

Sestava DUK - Štorc - Dostál (53. Šťastný), Pešička, Pártl, Čermák (41. Štochl) - Kozel, Šíma, Telvák (60. Mammedov) - Tylšar, Brabenec (60. Šahini), Hájek (75. Hochman).

Hodnocení trenéra Pavla Mejdra: "Naše první jarní utkání na trávě skončilo vysokou porážkou. Zápas rozhodl náš vstup do utkání, když jsme ve 12. minutě prohrávali 4 :0. Po  obdržených brankách se tým vzchopil a dokázal si do konce poločasu vytvořit tři dobré gólové příležitosti, ( Kozel, Brabenec, Šíma ) které jsme neproměnili. Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním, se o výsledek ještě poprat. Do 60. minuty jsme se soupeřem drželi krok, ale po další chybě jsme inkasovali branku. Zbývající část zápasu jsme už nezvládli a obdrželi jsme další góly."