clanek-1
  • Rozhovory

  • 04.10.2010

Marek Hanousek: Ve Vlašimi nás čeká zápas podzimu

P R A H A - Vstřelil svůj první druholigový gól. A co víc: vítězný gól. Marek Hanousek se trefil v 75. minutě do znojemské branky a nasměroval Duklu za výhrou 2:0.

Dal jsi někdy důležitější gól?
Nevím, jestli je tenhle nejdůležitější, ale určitě je jeden z nejdůležitějších. Byl to můj první druholigový gól a hned znamenal tři body. Jsem za něj moc rád.

Tvá střela proletěla kolem několika hráčů. Tečoval ji někdo?
Ještě jsem neviděl video, ale myslím, že ne. Akorát Dani Chigou se po tom natahoval, ale řekl bych, že to netečoval.

Je odehráno deset kol. Jak hodnotíš první třetinu soutěže z tvého pohledu?
Patrik Gedeon je zraněný, takže dostávám hodně šancí, za které jsem moc rád. Mám víc příležitostí se ukázat a doufám, že jsem trenéra nezklamal.

Čekal jsi, že budeš mít tolik odehraných minut?
Abych pravdu řekl, to jsem nečekal.

A jak hodnotíš těch deset kol z pohledu Dukly?
Myslím, že spokojenost může být. Sedm výher, to je docela dost. Pokud to takhle půjde dál, můžeme myslet na ty nejvyšší příčky.

Teď čeká Duklu souboj s Vlašimí, vedoucím týmem tabulky. Jak se těšíš?
Všichni se těšíme. Dá se říct, že je to zápas podzimu, takže přijde určitě hodně diváků. Zvláště, když je reprezentační pauza a první liga se nehraje, takže to bude tenhle víkend největší zápas.

Jste připraveni na to, že ve Vlašimi bývá bouřlivá atmosféra?
Víme, že tribuny jsou blízko u hřiště. Něco podobného bylo i na Žižkově, kde jsme se s tím docela vypořádali, tedy kromě toho závěru. Myslím, že jsme na to připravení a určitě nám to spíš pomůže.

Sledovali jste, jestli ve Vlašimi zůstane trenér Nádvorník, který v pondělí přejde do Příbrami, nebo to šlo úplně mimo kabinu?
Víme, že trenér Nádvorník po našem zápase odejde. Trošku jsme se o tom bavili, ale že bychom to nějak řešili, to určitě ne.

Do Dukly jsi přišel ze Slavie. Jak vnímáš její současné postavení v ligové tabulce? Mrzí tě to, nebo tě to nechává chladným?
To určitě nenechává. Ve Slavii jsem byl devět let, mám tam hodně kamarádů, rád chodím na její zápasy, které prožívám, a fandím jí. Určitě mě mrzí, že se teď nachází na spodku tabulky.