clanek-1
  • A-tým

  • 03.05.2024

Druhý domácí zápas v řadě. Dukla se utká s Vlašimí

V šestadvacátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hostí Dukla na Julisce průběžně sedmou Vlašim. Středočeský tým dokázal na podzim Pražany porazit 3:2. Dokáže jim tým kapitána Peterky prohru oplatit?

Vlašim, která na podzim atakovala barážové příčky, se na jaře potýká s poklesem formy. Nevyrovnané výsledky posledních zápasů se promítli i do tabulkového postavení celku trenéra Martina Hyského. Vlašim vyhrála z posledních pěti utkání jen jedinkrát, kdy ve 25. kole F:NL porazila poslední Kroměříž 2:0. O kuriózní devítigólovou přestřelku se vlašimští postarali s Líšní, kdy na domovském stadionu v Kollárově ulici padli rozdílem jediného gólu v poměru 5:4. Právě otevřená hra, velké množství branek a rychlé přechody do útoku zdobí hru týmu modrobílých. Své o tom ví i dejvický tým, kdy v posledních třech vzájemných duelech padlo vždy tři a více branek.

Domácí se i po posledním utkání s rezervou SK Sigmy Olomouc, které prohráli 3:0, drží na prvním postupovém místě. Utkání s hanáckým výběrem se červenožlutým nevydařilo v mnoha směrech a budou chtít na něj v souboji s Vlašimí rychle zapomenout. Druhá liga se přesunula do svého posledního měsíce, kdy zbývá odehrát posledních pět utkání. Jejich výsledky rozhodnou o vyústění dukelské cesty za postupem.

Fotbalisté Dukly se budou chtít v dnešním zápase vrátit na vítěznou vlnu a potvrdit své místo tabulkového lídra. Při posledním vzájemném střetnutí na Julisce rozhodl o vítězství dvoubrankový Lukáš Matějka. Prosadí se i tentokrát?

Výkop zápasu je naplánován na sobotu 4. května od 14:00. Vstupenky jsou dostupné na portálu smsticket.cz.

Poslední vzájemný zápas na Julisce

FK Dukla Praha – FC Sellier & Bellot Vlašim 2:0 (0:0), 11. 9. 2022

Branky: 66. Matějka (pen.), 79. Matějka, ŽK: 20. Uhlíř – 33. Zinhasović, Rozhodčí: Petřík – Kotalík, Černoevič, Střely na bránu: 5:1, Střely mimo: 9:6, Držení míče (v procentech): 49:51.

Sestava FK Dukla Praha: Šťovíček – Peterka, Piroch, V. Svoboda, Ullman – Quadri Adediran (63. Kim Seung Bin), Havelka (72. Barac), Uhlíř, Kozel (85. Moulis), Šebrle (63. Buchvaldek) – Matějka (85. Huf).

Sestava FC Sellier & Bellot Vlašim: Vágner – Hošek, Kulhánek, Lehoczki, Halinský – Rigo, Zinhasovič – Smejkal, Suchan, Horský – Svoboda.