clanek-1
  • A-tým

  • 26.04.2024

Juliska hostí rezervu Sigmy Olomouc

Ve 25. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přijíždí do Prahy ve formě hrající SK Sigma Olomouc B. Dukla, vedoucí tým druholigové tabulky, bude chtít přerušit vítěznou sérii Hanáků a pokračovat v přímé cestě za postupem.

Celek z Androva stadionu na Julisku připlouvá na vlně čtyřzápasové vítězné série, která trvá od remízy na jiném pražském stadionu. Naposledy rezervní tým Sigmy ztratil body na stadionu Viktorie Žižkov, kde remizoval 2:2. Od té doby svěřenci trenéra Tomáše Janotky porazili Opavu, Příbram, Kroměříž a naposledy i Líšeň. Výsledkový úspěch se odrazil i do tabulkového umístění, kdy Sigma B průběžně okupuje čtvrtou příčku, těsně pod barážovou pozicí. Tým mladých Hanáků si kvůli prvoligové příslušnosti A-týmu Sigmy nemůže dělat ambice na postup do první ligy. Jejich nynější vítězná šňůra je ale i přesto mimořádným úspěchem, kterého není lehké ve vyrovnané druholigové soutěži dosáhnout.

Dukla Praha vstupuje do utkání s vítězstvím z Kroměříže, které se na hřišti posledního týmu tabulky nerodilo lehce. Pražané vyběhli na Stadionu Jožky Silného k třetímu utkání v osmi dnech a proti týmu bojujícímu o záchranu se jim dlouho nedařilo vstřelit druhou branku. Tu úvodní a svou vůbec první soutěžní v červenožlutém dresu vstřelil v 37. minutě Matěj Helešic. Po velkém tlaku v druhém poločase a několika šancích, tou největší byla dalekonosná střela Tomáše Vondráška, která překonala domácího brankáře a následně orazítkovala tyč, se prosadil až v nastaveném čase Pavel Moulis a oslavil tak čerstvé narození svého syna.

K poslednímu vzájemnému střetnutí mezi dnešními soupeři došlo v rámci 11. kola letošního ročníku F:NL. Pod světly Androva stadionu se svěřenci trenéra Petra Rady dlouho nemohli prosadit. Rozuzlení a jedinou branku zápasu nakonec přinesla v 52. minutě výtečná střela Davida Kozla z přímého kopu na vzdálenější tyč.

Dukelští fotbalisté půjdou v tomto zápase nejen za ukončením vítězného tažení B-týmu Sigmy Olomouc, ale i za protažením vlastní série tříbodových zisků. Na Julisce naposledy padla Opava po dvougólovém představení Murise Mešanoviće. Uvidíme něco podobného i v zápase proti Hanákům?

Výkop utkání je na programu v sobotu 27. dubna od 14 hodin na Julisce. Vstupenky jsou dostupné zde.

Poslední vzájemný zápas

SK Sigma Olomouc B – FK Dukla Praha 0:1 (0:0)

Branka: 52. Kozel, ŽK: 51. Šíp, 82. Spáčil – 22. Ullman, 54. Hrubeš, 59. Barac, 72. Šťovíček, Rozhodčí: Krejsa – Lakomý, Líkař, Střely na bránu: 1:4, Střely mimo: 9:6, Rohy: 5:4.