clanek-1
  • A-tým

  • 20.04.2024

Střet prvního s posledním, Dukla míří do Kroměříže

Ve čtyřiadvacátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hraje vedoucí Dukla Praha na hřišti průběžně posledního týmu tabulky, SK Hanácké Slavie Kroměříž. Výkop zápasu je na programu v neděli 21. dubna od 17 hodin na Stadionu Jožky Silného v Kroměříži.

SK Hanácká Slavia Kroměříž, nováček soutěže, je s třiadvaceti body na sestupové šestnácté příčce tabulky. Svěřenci trenéra Martin Ondy mají před soubojem s lídrem F:NL o motivaci postaráno. Jakýkoliv bodový zisk z nedělního střetnutí by pro ně měl v záchranářském boji cenu zlatu. Hanáci se jistě nebudou chtít ohlížet na poslední vzájemné střetnutí s Duklou, kdy na Julisce prohráli 3:1 po dvougólovém představení domácího Lukáše Matějky. Tehdy tým z Moravy ještě vedl Bronislav Červenka, nynější lodivod prvoligového Zlína.

Kroměříž na jaře bodovala naplno jen jedinkrát. V prvním utkáním po zimní přestávce Hanáci senzačně porazili na domácím stadionu Vyškov, v té chvíli vedoucí tým tabulky. Ze zbylých zápasů si moravský výběr odnesl tři remízy a stejný počet porážek.

Dukelští fotbalisté se budou chtít vyvarovat podobnému překvapení, které na úvod jara utrpěli jejich vyškovští rivalové. Seřízenou mušku má z posledního utkání proti Opavě hrotový útočník Muris Mešanović, který Slezský FC poslal domů s dvougólovým přídělem. Není tedy pochyb o tom, že právě bosenský útočník bude před brankou domácích operovat s jasným úmyslem. O motivaci má jistě postaráno již zmiňovaný Lukáš Matějka, který se vinou čtyřzápasového karetního trestu z poháru teprve dostává zpátky do herního tempa.

Druholigový lídři z hlavního města odjíždějí na Moravu s jasným cílem, kterým není nic jiného než zisk tří bodů a upevnění statutu prvního týmu tabulky F:NL. Jejich snažení můžete sledovat v neděli 21. dubna od 17:00 přímo z ochozů Stadionu Jožky Silného nebo u přenosu platformy Sporttotal.

Poslední vzájemné utkání 23. 9. 2023

FK Dukla Praha - SK Hanácká Slavia Kroměříž 3:1 (2:0)

Sestava FK Dukla Praha: Šťovíček – Hašek, Peterka, Ullman, Hrubeš (82. Vondrášek) – Moulis, Barac, Kozel (90. Jeřábek), Douděra (69. Šebrle) – Matějka (82. Lehký), M. Červenka (69. Zeronik)

Sestava SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – T. Matoušek (60. Jaroň), Zavadil, Tiahlo, Jeleček (75. Vyhlíd) – Cupák, Houser (60. Dočkal) – Oulehla, Hrdlička, Fulnek (46. P. Červenka) – Chukwudi (60. Chwaszcz)

Branky: 13. Peterka, 31. Matějka, 71. Matějka – 82. Chwaszcz, ŽK: 54. Hrubeš, 90+3. Vondrášek – 7. Oulehla, 61. Jeleček, 73. M. Jaroň, Rozhodčí: Opočenský – Arnošt, Cichra, Střely na bránu: 13:1, Střely mimo: 4:9, Rohy: 3:1.