clanek-1
  • A-tým

  • 16.04.2024

Juliska hostí velkou odvetu

Ve 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dojde na střet Dukly s Opavou. Pražský výběr si bude chtít proti Slezanům, kteří jej vyřadili z poháru, spravit chuť a vrátit jim porážku z posledních dvou vzájemných utkání.

K posledním střetu mezi oběma týmy došlo 25. února při čtvrtfinále MOL Cupu. Domácí Opava vyřadila Duklu po vítězství 2:0, kdy zápas ovlivnilo vyloučení Lukáše Matějky z 24. minuty. Slezané pak dokázali vstřelit dva slepené góly ještě v prvním poločase, kdy se prosadil Filip Blecha a Jakub Přichystal.

Tým trenéra Miloslava Brožka nenavázal na úspěšný vstup do jara, kdy z prvních pěti utkání jarní části F:NL zvítězil pouze v úvodním s Příbramí (1:0). Slezané tak zůstávají i na úvod poslední třetiny letošního ročníku za očekáváním, kdy se pohybují ve druhé polovině tabulky.

Dukla má o motivaci postaráno. Celek trenéra Petra Rady bude opavským chtít vrátit nejen porážku z domácího poháru, ale i z podzimního střetu, který Dukla ztratila 1:0 po gólu Davida Vaněčeka z 48. minuty. Obě utkání Pražané prohráli na Městském stadionu v Opavě, kde se ji dlouhodobě nedaří. Na domácí Julisce je bilance Dukly ovšem daleko lepší. Z posledních třech zápasů si červenožlutí odnesli dvě vítězství a jednu remízu.

Souboj Dukly s Opavou přichází v době, kdy je tým z Dejvic uprostřed velmi nabitého období. Dukelští odehrají během osmi dní tři ligová utkání a jejich bodový součet mnohé napoví o vývoji na postupových příčkách.

Poslední vzájemný zápas ve druhé lize

SFC Opava – FK Dukla Praha 1:0 (0:0), 15. 9. 2023

Sestava SFC Opava: Richter – Kopečný, Vincour, Janoščín, Hýbl (73. Kadlec) – Blecha, Omale – Ondráček (70. Marzuq), Málek, Rataj (70. Rezek) – Vaněček (72. Ščudla)

Sestava FK Dukla Praha: Šťovíček – Ullman, Hašek, Jeřábek, Hrubeš (67. Holiš) – Douděra (67. Špatenka), Barac (90+1. Vondrášek), Matějka, Kozel, Moulis (60. Červenka) – Zeronik (60. Šebrle)

Branka: 48. Vaněček, ŽK: 56. Hýbl, 77. Rezek – 40. Hašek, 50. Barac, 78. Kozel, Rozhodčí: Vokoun – Dobrovolný, Pospíšil, Střely na bránu: 6:5, Střely mimo: 5:3, Rohy: 5:0.