clanek-1
  • A-tým

  • 28.03.2024

Reprezentační přestávka je u konce. Dukla hraje v Jihlavě

Ve 20. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se Dukla, průběžně první tým tabulky, utká na Velký pátek 29. března s devátou Jihlavou. Druhá nejvyšší fotbalová soutěž se vrací po reprezentační odmlce a tým z Julisky bude chtít svým fanouškům nadělit velikonoční tři body.

Trenér David Oulehla vstoupil se svým týmem do jarní části F:NL porážkou 3:0 na hřišti Sigmy Olomouc B. Prozatím jediný bodový zisk si Jihlava odnesla z domácího utkání s Kroměříží (0:0) a v posledním utkání podlehla na půdě Táborska 0:1. Vysočina přišla na samém konci zimního přestupového období o Lukáše Filu, svého nejlepšího střelce probíhající sezóny. Dvacetiletý záložník se na podzim prosadil sedmkrát a vysloužil si angažmá v prvoligové Mladé Boleslavi. Další útočnou hrozbou jihlavských je se šesti góly útočník Justin Araujo-Wilson, který si za své výkony vysloužil ocenění pro nejlepšího hráče za měsíc listopad. Vysočina nezapomněla před jarem svůj kádr posílit, když přišel na hostování z Košic čtyřiadvacetiletý útočník Landing Sagna.

Dukla Praha dokázala bodovat v každém z prvních třech utkání jara, kdy si po dvou výhrách a jedné remíze zapsala do tabulky sedm bodů. Tým z Julisky má po devatenácti odehraných kolech dvoubodový náskok v čele tabulky před Vyškovem a své vedení bude chtít potvrdit v zápase s Vysočinou.

Velikonoční střet Vysočiny s Duklou je na programu v pátek 29. března od 18:00 na Stadionu v Jiráskově ulici. Živý přenos utkání můžete sledovat na webu Sporttotal.