clanek-1
  • U18 - zápasy

  • 21.03.2024

Trpělivost přinesla zaslouženou výhru

V prvním poločase jsme nevyužili penaltu a pár výborných příležitostí na gól, ale v poslední minutě prvního poločasu se nám podařilo dát branku a jít na přestávku s minimálním vedením.

V našem druhém zápase, našem prvním na domácím hřišti, jsme čelili týmu, který přišel s defenzivním myšlením. Snažil se chránit svou branku a útočit z protiútoků a rychlých brejků. Použili strategii nízkého bloku, kdy 5-6 hráčů tvořilo pevnou obrannou linii, takže pro nás bylo náročné vytvořit si jasné příležitosti ke skórování v prvním poločase. I přes bojovnost nám byl ve 25. minutě nařízen pokutový kop, který se nám bohužel nepodařilo proměnit. Tento moment v nás však zažehl jiskru a s postupem poločasu jsme si začali vytvářet slibnější šance. Těsně před přestávkou se náš neúnavný tlak vyplatil a my jsme zužitkovali šanci vygenerovanou trvalým držením míče a zajistili si rozhodující vedení 1:0. Do druhého poločasu jsme provedli taktickou úpravu, změnili jsme formaci. Tato změna se okamžitě ukázala jako plodná, protože ve druhé minutě poločasu jsme zorganizovali brilantní přechod hry od našich obránců k záložníkům, využili jsme chyby soupeře a zdvojnásobili naše vedení na 2:0. S dynamikou na naší straně jsme pokračovali v prosazování a vytvořili si několik jasných příležitostí k rozšíření naší výhody. I přes naši převahu jsme však v závěrečné třetině hry zakolísali, nedokázali jsme své šance proměnit v další branky. Nicméně náš solidní výkon zajistil zasloužené vítězství 2:0 a ukázal naši schopnost takticky se přizpůsobit a využít příležitosti, když se naskytnou.

Trenér Zoran Šupič po utkání řekl:

"Ve druhém utkání sezóny náš tým prokázal odolnost a přizpůsobivost proti defenzívě organizovanému soupeři. Počáteční výzva, kterou představovala strategie nízkého bloku soupeře, vyžadovala trpělivost a kreativitu. I když jsme v prvním poločase těžko hledali volná místa, náš tým zůstal vyrovnaný a soustředěný. Zlom přišel s neproměněným pokutovým kopem ve 25. minutě, který posloužil jako katalyzátor našeho zlepšeného výkonu. Chytili jsme tempo a začali si vytvářet další slibné příležitosti, které vedly až do poločasového hvizdu, a nakonec jsme těsně před přestávkou zajistili velice důležitý gól."