clanek-1
  • WU11

  • 05.12.2023

S radostí a nasazením! WU11 hodnotí půlku sezony

Zpříjemněte si chvilku společně s hodnocením trenérů starší přípravky, o tom, jak vnímali půlsezonu právě oni.

Vzhledem k tomu, že máme v kategorii přibližně stejně početně zastoupené ročníky 2013 a 2014, dali jsme si před sezonou dva hlavní cíle: První připravit koncový ročník 2013 na přechod do mladších žákyň včetně přihrávek, náběhů a další součinnosti na hřišti. Postupně se nám to daří. Jsme rádi, že se můžeme opřít o uspokojivou rychlost a skvělou soubojovost, vlastnosti které holky dál zlepšují na základech předchozích sezon.

Jako druhý cíl máme propojovat ročník 2014 se staršími hráčkami tak, aby mladší holky vedle nich na hřišti hrály stejně bojovně, přiměřeně věku rychle a zlepšovaly se v dovednostech s míčem. Některé hráčky tuto metu dosahují, jiné se přibližují úměrně tomu, jak chodí na tréninky a zápasy. Do konce sezony nám zbývá dost času, aby se povedlo u většiny ročníku.

Pokud bychom za kritérium hodnocení vzali herní projev v zápasech, tak jsme byli velmi mile překvapeni, jak se holky dokázaly vyrovnat stejně starým klukům v pražské mistrovské soutěži. S čím jsme v soutěžích nemohli být spokojeni, byl výsledek na celostátním dívčím turnaji. Chceme mezi top 5 týmů, tenhle cíl zůstává nesplněn do jara.

A samozřejmě bez ohledu na ročník pořád máme, co pilovat v technických dovednostech s míčem. Některá nám jdou, jiné jako první dotek nebo střelba nesmíme přestat trénovat.

Nejdůležitější nakonec: holky se derou na hřiště s radostí a nasazením, mají dobrou partu a nerady prohrávají.

Jan Zima, Martin Elger, Tomáš Indrák, trenéři WU11