clanek-1
  • A-tým

  • 29.09.2023

Dukla vyjíždí do Olomouce, čeká ji B-tým Sigmy

Dukla Praha se v 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY utká s druhým celkem Sigmy Olomouc. B-tým z Hané v probíhající sezóně okupuje dvanáctou příčku tabulky F:NL po třech výhrách, dvou remízách a pěti porážkách. Dukla v posledním ligovém zápase porazila Kroměříž 3:1 a na vítězné vlně bude chtít pokračovat i v šestém nejlidnatějším městě České republiky.

Andrův stadion, který především hostí domácí utkání prvoligového A-týmu Sigmy, přivítá dukelskou družinu v pondělí 2. října od 17:30. Stánek s kapacitou 12 474 míst k sezení bude svědkem prvního střetu Sigmy s Duklou v aktuální sezóně. Minulý ročník F:NL přinesl vyrovnané souboje obou týmů. Na podzim se v Olomouci dělily body po remíze 2:2 a na jaře Pražané zvítězili doma na Julisce 3:2. Hanákům se v dosavadním průběhu sezóny příliš nedaří. Na domácím stadionu v aktuálním ročníku druhé ligy vyhráli jen jednou (pozn. red.: Příbram porazili 2:1). V posledním utkání prohráli na svém stadionu s Líšní 0:1.

Tým v červenožlutých dresech bude chtít navázat na dvě soutěžní výhry. Na Julisce si Dukla v 10. kole F:NL poradila s kroměřížskou Slavií 3:1 a v 3. kole poháru tým vyřadila Slovácko po výhře 4:3. Sedm gólů z posledních dvou utkání je příslibem návratu střelecké formy, kterou se Pražané prezentovali v úvodních kolech druhé nejvyšší fotbalové ligy. V záři reflektorů Androva stadionu se bude jistě chtít prosadit i útočník Lukáš Matějka, s pěti góly aktuálně nejlepší střelec Dukly, a navázat tak na dvougólový příspěvek z utkání s Kroměříží. Prvoligový trávník v Olomouci by mohl hrát celku z Dejvic znovu svědčit, podobně jako tomu bylo při pohárovém střetnutí v Uherském Hradišti.

Duel Sigmy Olomouc B s Duklou Praha je příslibem gólové podívané. V pondělí od 17:30 ji můžete sledovat buď z ochozů olomouckého stadionu nebo u přenosu ČT sport.