clanek-1
  • A-tým

  • 21.09.2023

Dukla na Julisce přivítá kroměřížskou Slavii

Dukla Praha v 10. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítá v sobotu 23. září od 14 hodin Hanáckou Slavii Kroměříž, nováčka druhé nejvyšší fotbalové soutěže. Mistr ČFL z minulé sezóny má po 9. kole na kontě průběžně deset bodů a v tabulce okupuje jedenáctou pozici. Dukla je na třetím místě ve stálém kontaktu s čelem tabulky i přes porážku v minulém kole.

Hanácká Slavia Kroměříž vyhrála jedno z posledních třech utkání, kdy poslední dva zápasy sehrála domácím Stadionu Jožky Silného. Svěřenci trenéra Bronislava Červenky zvládli předposlední utkání s Viktorií Žižkov 1:0. Vítěznou brankou vstřelil útočník Jakub Dočkal, který se čtyřmi brankami vyrovnává nejlepší střelce Dukly (pozn. red.: Jakuba Zeronika a Štěpána Šebrleho). Tým ze Zlínského kraje přijíždí ale na Julisku po porážce 1:2 s B-týmem Sigmy Olomouc.

Souboj Kroměříže s Duklou je tak soubojem dvou týmů, kteří prohráli v 9. kole F:NL. Tým z pražských Dejvic neuspěl při výjezdu do Opavy (0:1). Jedinou branku utkání vstřelil po rohovém kopu v 48. minutě Vaněček. Kádr kolem trenéra Petra Rady se v posledních kolech potýká se střeleckou impotencí, kdy se nedokázal gólově posledních třech ligových zápasech. Pozornému divákovi nemůže uniknout kontrast se startem soutěže, kdy Dukla patřila k celkům s největším počtem vstřelených branek. Souboj s jedenáctou Kroměříží na domácím hřišti je tak pro Duklu další příležitostí pro kýžený návrat na vítěznou vlnu.

Dukla i Kroměříž v týdnu po vzájemné konfrontaci nastoupí ve 3. kole pohárového MOL Cupu. Hanácké Slavii přisoudil opakovaný los s pražskou Slavií. Prvoligový celek čeká ve středu 27. září od 18 hodin i na Duklu, konkrétně 1. FC Slovácko v Uherském Hradišti. 

Lístky na střet sobotní střet Dukly s Kroměříží jsou dostupné v síti smsticket nebo před utkáním na pokladnách. Brány Julisky se divákům otevřou přesně hodinu před utkáním, které začne ve 14:00. Zápas bude vysílat i Sporttotal.