clanek-1
  • A-tým

  • 18.08.2023

Souboj prvního s třetím. Na Julisku přijíždí neporažená Jihlava

Dukla Praha se v šestém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v sobotu 19. sprna od 17 hodin střetne na Julisce s dosud neporaženým a vedoucím týmem soutěže – FC Vysočina Jihlava. Výběr trenéra Petra Rady také nezahálí, k utkání vyběhne na průběžném třetím místě a vlně čtyř vítězství.

FC Vysočina Jihlava si v minulém ročníku zachránila druholigovou příslušnost až v posledním kole. V aktuálním ročníku tým kolem trenéra Davida Oulehly ale ještě nepoznal porážku. Úspěšná série, která tým Vysočiny vynesla až na příčku zajišťující přímý postup do první ligy, začala výhrami nad Opavou a Líšní shodně 2:1. Devět gólů padlo v dalším vítězném utkání Jihlavy se Sigmou B (6:3). Jediné zaváhání přišlo proti týmu Hanácké Slavie Kroměříž (1:1). Výsledek utkání ovlivnili dvě červené karty na straně Jihlavy, kdy byl v 80. minutě nejprve vyloučen Emil Tombul a v 89. minutě Milan Piško. Chuť z výsledkově nepříliš vydařeného utkání si jihlavští spravili v MOL Cupu s Havlíčkovým Brodem (8:0). Poslední výhru Vysočiny před zápasem na Julisce zařídil proti Táborsku hattrickem záložník Lukáš Fila (3:0).

K výsledkovému zlepšení týmu Jihlavy jistě přispívají i nové posily z letního přestupového období, kdy kádr doplnila hned šestice nových hráčů. Tři z nich (Dominik Farka, Jan Chytrý a Matyáš Miška) byli do A-týmu přeřazeni z mládežnických výběrů Vysočiny. Výběr trenéra Davida Oulehly se dále rozrostl o dva obránce – Martina Sládka z Mladé Boleslavi a Emira Tombula z Juventusu Zürich. Z Viktorie Plzeň přišel záložník Adam Pešek.

Dukla Praha v letním přestupovém období tým posílila možná ještě lépe než Jihlava. Záložník Jakub Zeronik, který přišel ze Slavie Praha, nastoupil ke všem soutěžním zápasům aktuálního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a se třemi góly v pěti utkáních patří mezi nejlepší střelce týmu (Štěpán Šebrle – 4 branky, Lukáš Matějka a Jakub Zeronik – 3 branky). Střední obránce Dominik Hašek, jenž do Dukly přestoupil v létě z Chrudimi, nastoupil ve všech zápasech aktuální sezóny (pozn. red.: včetně 1. kola MOL Cupu s Hostouní).

Jediné zaváhání Dukly Praha v této sezóně přišlo v prvním domácím utkání proti Vyškovu (2:4). Jinak si tým kolem trenéra Petra Rady počínal nekompromisně a vyhrál pět z šesti utkání této sezóny. Naposledy si dukelští vyšlápli v malém pražském derby na Viktorii Žižkov (5:1). Zápas s Jihlavou je příslibem divácky atraktivní podívané, kdy se utká vedoucí tým soutěže s celkem, který vstřelil největší počet branek ze všech týmů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY (pozn. red.: 17).

Poslední vzájemný zápas: 23. 4. 2022 (F:NL 2021/2022)

FK Vysočina Jihlava - FK Dukla Praha 0:1 (0:1)

Sestava FK Vysočina Jihlava: Jágrik – T. Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina (34. Křišťál) – Tureček, Piško (62. Záhradník), Lacko (C) – Křehlík (77. L. Fila), Tall (46. Araujo-Wilson), Selnar.

Sestava FK Dukla Praha: Rada – Barac, Krch, Peterka (C), Zapletal – Šebrle (77. Hrubeš), Havelka (77. Hodek), Kozel, Moulis (84.Buchvaldek) – Matějka (84. Piroch), Červenka (56. Kozma).

Branky: 10. Červenka, ŽK: 63. Selnar, 66. Tureček – 80. Matějka, 90+4. Rada, Rozhodčí: Hocek – Dobrovolný, Lakomý, Střely na bránu: 0:4, Střely mimo: 0:6, Rohy: 5:3, Diváci: 805.

Vstupenky na zápas s Vysočinou Jihlava, který se uskuteční v sobotu 19. sprna od 17 hodin, jsou dostupné zde. Utkání bude možné sledovat nejen na Julisce, ale i na webové stránce Sporttotal