clanek-1
  • A-tým

  • 29.06.2023

Rozhovor: Tomáš Vondrášek o přestupu do Dukly

Zkušený obránce či záložník Tomáš Vondrášek přestupuje do Dukly Praha z prvoligových Teplic, kde odehrál celou svou dosavadní kariéru. Pětatřicetiletý zadák na Julisce podepsal smlouvu na jeden rok s opcí.

Tomáši, jak by ses představil fanouškům Dukly? Jaký jsi hráč?

Momentálně hraji na pozici pravého beka. V minulosti jsem ale hrál i v záloze, kde mi nedělá problém nastoupit ani teď. Počítám ale s tím, že na Dukle budu hlavně plnit roli obránce. Mám rád vítězství, jsem vítězný typ. Na angažmá na Julisce se těším a věřím, že dokážeme velké věci.

Celou svou profesionální kariéru si před příchodem do Dukly strávil v Teplicích. Jak na angažmá ve svém předchozím působišti vzpomínáš?

Teplice pro mě byly srdcovou záležitostí. V patnácti letech jsem tam přišel ze Sokolova ve chvíli, kdy Teplice ještě hrály evropské poháry a v lize se jim dařilo. Pro mě to tehdy byl obrovský skok a ani ve snu by mě nenapadlo, že se mi tam podaří udělat takovou kariéru. Myslím si, že na sebe můžu být v tomhle ohledu pyšný. Teď jsem ale změnil působiště a chci Dukle poděkovat za důvěru. Už se těším na zápasy v jejím dresu!

Příběh tvojí úspěšné kariéry může být vzorem pro začínající fotbalisty a naše hráče v mládežnických kategoriích. Jakou radu bys jim dal?

Myslím si, že můj příběh by mohl být pro pár kluků inspirativní. Jsem příkladem toho, že je možné přejít z malého města do velkého a uspět. Dotyčný mladý hráč ale na sobě musí tvrdě pracovat. Samozřejmě je nutné mít štěstí, nejen na trenéry, ale i na zranění. Dosáhnout ligové kariéry je možné odkudkoli a já jsem toho živým příkladem.

Hlavním cílem Dukly je v příští sezoně postoupit do první ligy. Jak se na sezonu těšíš? Co bude podle tebe zásadní v cestě za vytouženým úspěchem?

Od prvního momentu v tomto klubu vnímám pozitivní energii. Ať už šlo o první kontakt s panem Jinochem nebo trenérem Radou. Důležité pro mě bylo, že jsem z klubu cítil touhu postoupit. Věřím, že to letos zvládneme! Vím, že každý hráč i zaměstnanec klubu udělá pro úspěch maximum. Dukla je obrovský pojem, stejně jako její klubová tradice a historie. Dukla patří do první ligy!

Tomášovi přejeme v dresu Dukly mnoho úspěchů!