clanek-1
  • A-tým

  • 26.06.2023

Dukla vítá dvojici hráčů

Záložník Jakub Zeronik a obránce Dominik Hašek přestupují do Dukly Praha. První jmenovaný podepsal smlouvu na tři roky a přichází ze Slavie. Druhou posilou je čtyřiadvacetiletý obránce Dominik Hašek z Chrudimi, který se Dukle upsal na dva roky. Filip Havelka se po konci hostování s klubem loučí.

Dvaadvacetiletý záložník Jakub Zeronik přichází ze Slavie Praha, která mu dala nahlédnout do profesionálního fotbalu. V mládežnických kategoriích Zeronik nastupoval za reprezentační výběry i za ligový dorostenecký tým Slavie. Důležité zápasové manko získal v B-týmu vršovického klubu. Během tří sezón v ČFL nastoupil k 47 zápasům a vstřelil osm branek. V minulé sezóně hostoval v druholigové Příbrami. Odehrál 25 utkání a vstřelil pět gólů. Důležitou kariérní zkušeností byly pro Jakuba i starty v obou barážových utkáních Příbrami proti Pardubicím.

„V momentě, kdy se otevřela možnost získat Jakuba, tak jsme neváhali. Každý fanoušek si vzpomene, jak naši obrantrápil na jaře v dresu Příbrami. Vidíme v něm velký potenciál i produktivitu pro náš útok v následující sezoně," řekl o Jakubovi členk představenstva Jan Staněk.

Dominik Hašek je odchovancem hradeckého fotbalu. Jde o hráče, který Duklu obohatí zkušenostmi z tuzemské nejvyšší soutěže i druhé ligy. Dominik Hašek během své kariéry nastoupil ke 14 utkáním ve Fortuna lize a 81 zápasům F:NL. Zápasovou zkušenost v nejvyšší lize sbíral nejprve při angažmá v Mladé Boleslavi a následně i v Bohemians. V F:NL odehrál hlavní porci zápasů za Chrudim, kdy nastoupil k 68 utkáním a vstřelil pět gólů. V uplynulém ročníku nastoupil za východočeský tým k 29 utkáním a vstřelil dva góly.

„Na pozici stopera jsme potřebovali posílit, a tak jsme v hledáčku jsme měli několik hráčů. Nakonec jsme jako nejlepší možnou volbu vybrali Dominika. Víme o jeho charakteru i schopnostech v rozehrávce. Na svůj věk má už dost odehráno, navíc slušně trápil naše útočníky ve vzájemných zápasech s Chrudimí. Takových volných hráčů mnoho není,“ řekl o přestupu Dominika Haška člen představenstva Jan Staněk.

Filip Havelka v Dukle po konci hostování pokračovat nebude. Filipovi děkujeme a přejeme hodně štěstí do budoucna!